Hän on palannut

LIIGA / Haastattelu
Tamperelaisyleisön sydämet viime kauden alussa vallannut Colby Genoway on jälleen Tampereella. Mies pelasi erinomaisen ottelun Kärppiä vastaan ja on valmis astumaan isoihin saappaisiin. Ilves tarvitsee huippupelaajan ja Genowaystä se sellaisen myös saa.

- On hienoa olla jälleen Tampereella, mutta harmittaa todella hävitä. Olen tullut tänne voittaakseni. Viime kaudella oli todella hienoa täällä ja siksi tulin takaisin. Toivottavasti alamme jälleen voittaa, jotta saan vuoden takaisen tunteen takaisin, muisteli Colby Genoway.

Kärppiä vastaan Genoway merkkautti itselleen neljä syöttöpistettä. Vaikka maalitili jäi vielä häneltä itseltään avaamatta, on Jussi Pesosen kolmesta maalista annettava iso kiitos myös Genowayn suuntaan.

- Ketjukaverini pelasivat tänään hyvin. Meidän olisi kuitenkin pitänyt pystyä tekemään enemmän pisteitä tänään, mietti vaatimaton kanadalainen.

Genoway antoi tunnustusta myös illan vastustajalle, mutta oli sitä mieltä, että Ilveksen olisi pitänyt pystyä voittamaan peli.

- Kärpät oli tänään hyvä. Meillä oli hyviä vaiheita pelissä, kun iskimme kovaa päälle. Jossain vaiheessa annoimme kuitenkin löysää ja Kärpät pääsi peliin mukaan. He ovat nopea ja liikkuva joukkue. Meidän pitää pystyä pelaamaan koko ottelu täydellä intensiteetillä, eikä vain lyhyitä jaksoja. Siten olisimme voineet voittaa tämänkin ottelun.

Genoway pelasi tänään ketjussa, jossa laidoilla pelasivat Masi Marjamäki ja Jussi Pesonen. Ketju pelasi paikoitellen erinomaisesti ja Genowayn tulo on selvästi heti piristänyt myös Marjamäen ja Pesosen peliä. Tämän huomasi myös Ilves-valmentaja Heikki Mälkiä.

- Koko ykkösketju pelasi tänään hienosti ja Genoway myös. Tämä on kuitenkin joukkuepeli ja myös muut onnistuivat hyvin. Kaikkia tarvitaan, kertoi Mälkiä.

Jussi Pesonen, joka iski pelissä hattutempun, on todella tyytyväinen uuteen pelikaveriinsa.

- Paljon on keskusteltu Colbyn ja Masin kanssa pelaamisesta ja siitä, miten ajattelemme pelaamista. Tämä toivottavasti johtaa siihen, että tiedämme toistemme liikkeet kentällä paremmin, eikä välttämättä tarvitse aina nähdä missä toinen menee.

- Hirveä on miehellä pelisilmä ja hän tulee varmasti nostamaan meidän kaikkien tasoa, tuumi Pesonen, jolle hattutemppu oli liigassa ensimmäinen.

Myös Genoway intoutui kehumaan ketjukavereitaan.

- Totuttelemme ketjun kanssa vielä toisiimme. Masi on ehkä koviten työtä tekevä pelaajamme, joka menee koko ajan sata mailia tunnissa kentällä. Joskus minun pitää sanoa hänelle, että hidastaa vähän. Masi on pelaaja, josta tietää mitä häneltä saa. Hän tekee myös tilaa muille pelaajille kentällä ja pelasi tänään erinomaisen ottelun, kertoi Genoway.

- "Pessi" on kova laukoja ja pyrin toimittamaan hänelle kiekkoa niin paljon kuin mahdollista.

Vaikka Genoway pelasikin Kärppiä vastaan hienon ottelun, ei hän kuitenkaan ollut omaan suoritukseensa täysin tyytyväinen. Ilves pelasi paikoitellen erinomaisesti, mutta kuten niin monta kertaa aiemminkin, pelin sisällä joukkueen pelin taso vaihteli paljon.

- Meillä oli tänään hyviä hetkiä, mutta kokonaisuudessaan olimme keskinkertaisia, päätti Genoway.

» Lähetä palautetta toimitukselle