Jalonen iloitsi laajan rintaman onnistumisista

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kari Jalonen koki Saksa-ottelut hyödyllisinä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Saksa oli etukäteisarvioissa neljästä joukkueesta heikoin, mikä myös näkyi peleissä. Suomi nappasi kahdesta ottelusta selvät 4-0- ja 6-1-voitot. Kari Jalonen löysi hyvää sekä puolustus- että hyökkäyspelistä, mutta molemmat eivät vielä sujuneet toivotulla tavalla samaan aikaan.

− Jos eilen puolustettiin vahvasti viisikkona, tänään oltiin vastaavasti hyökkäyspäässä tosi teräviä. Ensimmäisessä erässä meillä oli kaksi maalipaikkaa ja teimme kaksi maalia.

Ensimmäinen erä oli Leijonien heikoin perjantain ottelussa, ja sen myös Jalonen myönsi. Hän näki myös selvän syyn siihen, mikä ensimmäisessä erässä mätti.

− Muuten ensimmäisessä erässä emme saaneet koneita käyntiin, [Juuse] Saros piti meidät pelissä mukana siinä vaiheessa. Pelirytmi oli ensimmäisessä erässä hukassa, syöttöjen laatu oli huono. Sen jälkeen kun se parani, alkoi luistinkin liikkumaan eri tahtiin.

− Sen jälkeen kaksi erää pelattiin hyvää peliä. Ennen kaikkea täytyy olla tyytyväinen siihen, että pystyimme laajalla rintamalla tekemään maaleja. Se on tämän päivän hyvä juttu, paljon onnistumisia.

Pelaajista Jalonen antoi suurta kiitosta maalissa pelanneelle Sarokselle.

− Maalivahti ei voi hirveän paljon parempia näyttöjä antaa. Ensimmäisessä erässä hän antoi sen maalivahtipelin, mitä siinä vaiheessa tarvitsimme.

Suomi teki kesken pelin sen muutoksen, että Teemu Hartikainen otettiin sivuun ja Mikko Rantanen siirtyi hänen paikalleen.

− Halusin nähdä Rantasen vielä puolen pelin ajan tässä vaiheessa. Sen takia se muutos. [Jarkko] Immonen ja [Sakari] Salminen saivat siitä lisää intoa ja alkoivat pelaamaan.

Ensi viikolla Suomi kohtaa kahteen otteeseen Venäjän. Se miellyttää Jalosta.

− On selvää, että ensi viikolla vastus kovenee. Valintojakin ajatellen on tärkeää, että päästään kovempia vastaan pelaamaan. Odotan itsekin niitä pelejä mielenkiinnolla.

MM-kisoissa saa tottua monentasoisiin vastustajiin, joten Jalonen näki tämän viikon palvelevana kisoja ajatellen.

− Tämä viikko palveli meitä. Saimme hyvän harjoittelujakson Vierumäellä, ja pelit palvelevat aina sitkeyttä. Samalla pystytään myös korjailemaan asioita pelissä.

- Viisikkopelaamisen eteen on tehty nyt töitä kaksi viikkoa. Pelaajat ovat tarttuneet siihen juttuun, että puolustus ja hyökkäys saadaan kuntoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle