Ensi kaudeksi Texasiin matkaava Lindell: "Ikä ei vielä riitä vasemmalle puolelle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Esa Lindell on antanut vahvoja näyttöjä Leijonissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Perjantain Saksa-ottelussa Esa Lindellin avaukset eivät oikein löytäneet omia pelaajia, mutta toisaalta verkko heilui toisessa päässä ylivoimalla. Lisäksi nuorukainen toimitti kiekkoa maalille tasaisen varmasti ja nousi pariin kertaan hienosti tukemaan hyökkäyksiä.

− Ottelun alku oli vähän vaikea, kuten torstainakin. Varsinkin alussa oli vähän hermostunutta kaikilla. Toisessa ja kolmannessa erässä oltiin parempia.

− Vähän ehkä vaikeuttaa sekin, että joudun pelaamaan oikealla puolella ja heittelemään rystyllä avauksia keskelle. Ei viitsisi laseihinkaan heitellä.

Täh?

− Niin, ei riitä ikä vielä vasemmalle, se on kokeneemman puolustajan paikka, Atte Ohtamaan parina pelannut Lindell väritteli.

Lindell oli ottelun jälkeen hyvissä perjantaitunnelmissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tähtäimessä MM-kisat ja NHL

Hyvä debyyttikausi Jokereiden Liiga-joukkueessa palkittiin viime kesänä kolmen vuoden tulokassopimuksella Dallas Starsin kanssa. Kuluva kausi alkoikin Starsin harjoitusleirillä, josta nuorukainen palasi takaisin Liigaan ja Ässien paitaan.

Liiga-kausi sujui erinomaisesti. Lindell merkkautti puolustajalle upeat 14 maalia ja 35 tehopistettä, joilla napattiin puolustajien pistepörssin kärkisija. Jääaikaa kertyi keskimäärin 25 minuuttia per ottelu. Ei lainkaan hassummin parikymppiseltä pelurilta.

− Meni nappiin, en olisi uskonut ennen kautta. Tavoitteeni oli päästä pelaamaan yli- ja alivoimaa, mutta kyllä suuri peliaika yllätti.

Syksyn NHL-leirin, talven EHT-pelien ja tehokkaan Liiga-kauden jälkeen Lindell matkasi lyhyelle tutustumismatkalle AHL-joukkue Texas Starsiin.

− Oli aika tiukka setti, viisi peliä kymmenessä päivässä. Oli siellä helpompi pelata kuin syksyllä, puoli vuotta Liigaa välissä kehitti isoin askelin. Pohjois-Amerikan pelitapa on erilainen, mutta hyvin pääsin siihen sisään. Se jäi ehkä vähän päällekin, voisin pelata täällä vähän rauhallisemmin.

Paluu Texasiin on edessä jälleen ensi syksynä, tavoitteena on NHL-paikka.

− Tarkoitus on lähteä Jenkkeihin. Sen näkee sitten harjoitusleirillä, mihin rahkeet riittävät. Jos en pääse pelaamaan ylhäällä, niin sitten lähden kehittymään AHL:n puolelle.

190-senttinen puolustaja on yllättävän hyvä luistelija.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kauden maajoukkuepeleistä on jäänyt paljon oppia matkaan kokeneempia pelaajia seuratessa. Nälkä kasvaa syödessä, ja nyt mielessä ovat MM-kisat.

− Se on iso tavoite. Tuossa on aika kovia pakkeja vierellä, joiden edelle pitäisi pystyä nousemaan, että mahtuu jengiin.

− Tuntuu hyvältä. Jokaisen viikon jälkeen vähän mietityttää, että jatkanko leirillä vai en, mutta nämä kaksi peliä on nyt pelattu. Itseluottamus on hyvä ja olen itse tyytyväinen, pallo on nyt KJ:llä.

Päävalmentaja Kari Jalonen päästi Lindellin pälkähästä heti ottelun jälkeisessä haastattelussa.

− Kyllähän kaikki sen näkivät, miten hän näissä kahdessa ottelussa pelasi, ja muutenkin. Hänen esityksensä Liigassa ja myös meidän tapahtumissamme ovat olleet koko kauden sitä luokkaa, että hän jatkaa myös ensi viikolla, Jalonen kehui avoimesti.

Lindellin matkalippu Prahan kautta Ostravaan lähenee päivä päivältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle