Jormakka ihmeissään Jokereiden tehomiesten kolmantena pyöränä

KHL / Haastattelu
Pekka Jormakan Avangard-peli oli taitureiden ihmettelyä.
Jokerit kärsi keskiviikkona kotihallissaan niukan 2-3-jatkoaikatappion Avangard Omskille. Jokereiden maaleista vastasi tehoduo Brandon Kozun - Peter Regin, joiden rinnalla kirmasi Pekka Jormakka.

Jokereiden tehokkain pistemies Brandon Kozun (11+20=31) pamautti toiseksi tehokkaimman Peter Reginin (8+15=23) huippusyötöstä Jokerit 1-0-johtoon avauserässä jo alle viiden minuutin pelin jälkeen.

Kozunille aukesi paikka, kun ketjun kolmas pyörä Pekka Jormakka imaisi puolustajan kiinni itseensä, ja Kozun jäi täysin vapaaksi maalin eteen. Kolmannessa erässä Jokereiden tehoduo iski toistamiseen, kun tällä kertaa Regin napautti Kozunin lättysyötöstä Jokerit tasoihin.

Myös Reginin ovelasssa 2–2-tasoitusmaalissa Jormakan liike imaisi puolustaja Michel Kempnyn mukaansa, jolloin Regin jäi täysin yksin Avangard-maalin takanurkalle.

Maali oli kuitenkin enemmän Reginin ovelan liikkeen kuin Jormakan ansiota.

– Varsinkin siinä ensimmäisessä onnistuin hyvin, Jormakka itsekin tuumi.

Aiemmissa otteluissa Kozunin ja Reginin kanssa on pelannut Jesse Joensuu, joka luisteli keskiviikkona kolmosketjussa. Kiekollisestikin taitavalla Jormakalla oli takanaan vasta yhdet harjoitukset tehomiesten kanssa. 

– Kyllähän näillä kavereilla on todella hyvä kemia. Jos tässä ketjussa jatkan, niin täytyy miettiä vähän omaa roolia, että teenkö vain tilaa heille, vauhtilaituri mietti.

Jokerit pelasi torstaina kaksi hyvää erää, ensimmäisen ja kolmannen, mutta päästi Avangardin kiinni peliin toisessa erässä. Vieraat kiittivät iskemällä kaksi maalia.

– Kyllä se taas nähtiin, että he iskevät heti, kun antaa paikan, Jormakka harmitteli.

Jokereiden kuuden kotiottelun putki jatkuu lauantaina, kun vieraaksi saapu kazakstanilainen Barys Astana, jolle helsinkiläiset kärsivät edellisen vierasmatkansa ainoan tappion.

– Pelasimme sielläkin hyvän pelin, mutta heidän maalivahtinsa oli hyvässä iskussa, Jormakka muisteli 33 kertaa torjunutta ja nollapelin pelannutta Jan Lacoa.

– Heillä on kova ykkösketju. Jos saamme sen kuriin, heidän takanaan ei ole niin ihmeellistä, Jormakka pohti tulevaa revanssiottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle