Mestis-pudotuspelit: Jokerit murskasi Hermeksen ja piti vielä päänsä pinnalla ottelusarjassa

MESTIS / Uutinen
Jokerit juhli viidennessä puolivälieräottelussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Jokerit kavensi ottelusarjan Hermestä vastaan tilanteeseen 2–3.

Jokerit lähti ottelusarjan viidenteen peliin Hermestä vastaan veitsi kurkulla. Kokkolalaiset menivät avauserässä johtoon, mutta narripaidat tulivat rinnalle ja menivät lopulta selvään voittoon. Näin ottelusarjan tilanteeksi kaventui Hermeksen eduksi 3−2.

Jokerit–Hermes 6–1 (Otteluvoitot 2–3): Ville Kolppaselle yli 30 torjuntaa Jokereiden voitossa

Hermes tuli otteluun päättäväisellä asenteella ja Jokerit joutui heti ensimmäisessä erässä puolustuskannalle. Kokkolalaiset hyödynsivät Kalle Kankaan erän puolivälissä ottaman huitomisjäähyn, ja Eero Klintrup vei vieraat johtoon. Tämä herätti kotijoukkueen taisteluun ottelusarjan jatkamisesta, ja Jokerit tuli vielä avauserän aikana rinnalle ja meni myös ohi Olavi Vauhkosen ja Kankaan maaleilla.

Jokerit oli erittäin tehokkaalla päällä ottelun aikana ja iski hyvällä prosentilla omista paikoistaan. Ottelusta tuli lopulta maalijuhla isäntien näkökulmasta, ja helsinkiläiset rallattelivat selvään 6−2-voittoon. Narripaitojen maalia vartioinut Ville Kolppanen oli mies paikallaan, kun hän torjui yhteensä 33 laukausta ottelun aikana. Ottelusarja jatkuu lauantaina Kokkolassa, ja Hermeksellä on tuolloin edelleen mahdollisuus katkaista sarja ja edetä välieriin.