Mestis-pudotuspelit: Hermes ahdisti Jokerit selkä seinää vasten, FPS kampesi sarjaan mukaan

MESTIS / Uutinen
Hermes kesti paineen ja sysäsi Jokerit kuilun partaalle. Arkistokuva.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mestiksen pudotuspelit jatkuivat tiistaina Kokkolassa ja karsintasarjan karavaani siirtyi Forssaan. Kummassakin ottelussa juhlivat kotijoukkueet, kun FPS pelasi itsensä vielä mukaan sarjaan ja Hermes voitti Jokerit jo kolmannen kerran.

Tiistain Mestis-kierros oli kotijoukkueiden juhlaa. FPS voitti Hokin maalein 4–1 ja nousi vielä mukaan sarjaan, jonka tilanne on Hokille 2–1. Hermes sen sijaan kesti loppuhetkien alivoiman, kovan paineen ja nopeat vastahyökkäykset ja nappasi jo kolmannen voittonsa Jokereista maalein 3–1. Jokerit pelaa selkä seinää vasten -tilanteessa Helsingissä torstaina.

Hermes–Jokerit 3–1 (Otteluvoitot 3–1): Hermes enää voiton päässä välieräpaikasta

Jokerit sai kavennettua ottelusarjan sunnuntaina 1–2:een, joten Kokkolaan lähti hieman aiempaa vapautuneempi joukkue. Vieraat saivatkin alusta lähtien kiekkoa kuljetettua hyvin kohti Visa Vedenpään maalia, mutta tästä huolimatta avausmaalin iski kotijoukkueen Arttu Lausniemi. Mittelön avaushetket olivat kuitenkin tasaisia, kuten odottaa saattoi.

– Hyvin pääsimme hyökkäysalueelle ja saimme paikkojakin, mutta tarkempi pitää olla omalla alueella, Jokereiden kultakypärä Emil Kuusla kertasi erätaukohaastattelussa.

Vedenpää oli toisessa erässä paljon Henri Risikkoa työllistetympi. Jokerit vei erässä laukaukset 20–13, mutta maalit menivät tasan 1–1. Vieraat pääsivät videotarkastuksen jälkeen tasoihin ajassa 22.49, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin tilanne oli jälleen kokkolalaisille suotuisampi. Maalintekijöinä kunnostautuivat Onni Lind ja Tommi Laakso. Jokerit sai erän kahden ylivoiman myötä otetta ja kiekko pyöri useasti jo lähellä maaliviivaa, mutta Hermes puolusti tiiviisti ja blokkasi kuteja.

Kolmanteen erään lähdettäessä lähtökohdat olivat selvät. Jokerit painoi kovaa päälle maalin takaa-ajoasemassa, mutta yli 2 300 katsojaa todisti, miten Hermes nappasi ottelusarjassa jo kolmannen voiton. Joukkue kesti loppuhetkien alivoimansa, Vedenpää pysäytti 12 kiekkoa päätöserässä ja Eemeli Takala iski kirsikaksi kakun päälle 3–1-maalin tyhjään rysään ajassa 59.59.

Ottelu on ensimmäistä kertaa katkolla kokkolalaisille torstaina Helsingissä.

Maalintekijät

13.09 1–0 Arttu Lausniemi (Liljamo)
22.49 1–1 Onni Lind (Haakana, Kuusla) vt
24.50 2–1 Tommi Laakso (Rautiainen, Ahola)
59.59 3–1 Eemeli Takala (Heikkilä) tm

FPS–Hokki 4–1 (Otteluvoitot 1–2): FPS:lle kultaakin kalliimpi voitto

Forssalaiset tulivat otteluun selkeästi vieraita paremmalla jalalla, kun jo ajassa 2.51 Samuel Zahradnik vei FPS:n johtoon. Avauserän 18 laukausta Hokin kymmentä vastaan oli juuri se, mitä joukkue tarvitsi, kun sen tavoitteena oli kammeta umpeen Hokin 2–0-johto ottelusarjassa. Kajaanilaisittain tärkeää oli kahden alivoiman tappaminen ensimmäisen kaksikymppisen aikana.

– Hieman ehkä annoimme halvan maalin siihen. Alkukin oli tahmea, mutta ei sitä oikein matkustamisen piikkiin voi laittaa, kun usein olemme matkanneet Etelä-Suomeen kauden aikana, Hokki-hyökkääjä Iivari Säkkinen pohti.

Toisen kaksikymppisen aikana askelmerkit vaihtuivat laukausten ja torjuntamäärien suhteen, kun Hokki laukoi aktiivisemmin kohti Alex Mäkelän maalia. Joukkue sai ylivoimamaalin muodossa tästä palkinnon, kun Säkkisen osui maalipuiden väliin. Kajaanilaisittain erän 36. peliminuutti oli kuitenkin synkkä, kun FPS iski kaksi maalia 45 sekunnin sisään. Maaleista toinen syntyi ylivoimalla ja osuma oli vasta kevään toinen ylivoimaosuma.

– Saimme siihen tärkeän ylivoimamaalin ja erä oli ihan hyvä. Ei meidän tarvitse muuttaa mitään, FPS-hyökkääjä Otto Pasonen virkkoi ennen kolmatta erää.

Luotto joukkueen sisällä oli kova ja usko omaan tekemiseen kantoi lopulta voittoon saakka. Hokki ei juuri saanut kirivaihdettaan käyntiin, eikä Mäkelän taakse uponnut enää viimeisessä erässä kiekkoja. Tomi Palo sen sijaan löi FPS:lle vielä neljännen maalin tyhjään rysään. FPS kavensi ottelusarjan tilanteeseen 1–2, ja joukkueiden välinen neljäs kohtaaminen pelataan heti keskiviikkona niin ikään Forssassa.

2.51 1–0 Samuel Zahradnik (Rantanen, Ohtonen)
23.07 1–1 Iivari Säkkinen (Aaltonen, Hahl) yv
35.07 2–1 Vertti Vuoksiala (Ohtonen, Moreno)
35.52 3–1 Juuso Fagerström (Pasonen, Jokirinne) yv
58.24 3–1 Tomi Palo (Fagerström) tm