Kukkonen nauttii keväästä myös tikit naamassa − "Vekit kuuluvat hommaan tässä vaiheessa"

LIIGA / Haastattelu
Kärppien kapteeni pelaa kovaa sekä oman että vastustajan maalin edustalla.
Kuva © Sami Kemppainen
Kärpät otti Oulussa kolmannen voiton välieräsarjassa HIFK:ta vastaan. Jatkoerään venyneessä ottelussa kärppäkapteeni Lasse Kukkonen nähtiin jälleen ratkaisuvaiheissa sekä yli- että alivoimalla. Pitkän uran Kärpissä tehnyt puolustaja muisteli pelin jälkeen myös liiganousun vuosipäivää.

Raksilassa pelattiin erittäin tärkeä välieräpeli, kun Kärpät ja HIFK pelasivat kuskin paikalle pääsemisestä. Kärppien kapteenin Lasse Kukkosen mukaan valmistautumisessa ei ollut mitään sen ihmeellisempää.

− Pyrimme lähtemään otteluun kovalla työmäärällä. Halusimme myös nauttia siitä, kun saamme pelata näitä pelejä. Onhan tämä aika spesiaalia.

Kukkonen kiinnitti pelin aikana huomiota myös kuulutukseen, joissa muistutettiin yleisöä Kärppien Liiganousun vuosipäivästä. Yli viidensadan runkosarjaottelun ja sadan pudotuspelin konkaripelaaja pelasi ensimmäiset aikuisten sarjapelinsä Kärppien ollessa vielä ykkösdivisioonassa.

− Tuossa pelin aikana kuulutettiin, että 18 vuotta sitten tänä päivänä Kärpät nousi Liigaan. Jos silloin joku olisi sanonut, että saamme pelata nyt välieriä IFK:ta vastaan niin kaikki olisivat varmasti olleet todella iloisia, Kukkonen kertoi.

Tilastoja on turha tuijotella ja tuomareita tuomita

Ottelun torjuntatilastot osoittivat selvää ylivoimaa Kärpille luvuin 21−42. Kenttätapahtumien ja tulostaulun perusteella ottelu oli kuitenkin tasaisempi.

− Kaverit puolustivat hyvin ja hyvä maalivahtipeli on siellä pohjalla. Sinänsä peli oli kuitenkin tasaista vääntöä. Ne tilastot nyt välillä on mitä on, ei meidän kannata niitä kauheasti tuijotella. Kaikki tietävät, että marginaalit ovat tässä vaiheessa äärimmäisen pieniä, kun kaksi huippujoukkuetta on vastakkain, Kukkonen kommentoi.

Tuollaista ei kuitenkaan kovin usein nähdä, niin vastustaja ei ainakaan tiedä mitä aiomme tehdä. Kokeillaan jotain uutta, kun ei ole tullut onnistumisia.

Ottelun loppupuolella Kukkonen oli yksi kovia kokeneista kärppäpelaajista. Ylivoimatilanteessa Kukkonen sai HIFK:n maalin edustalla Ville Varakkaan mailasta nenänvarteen, mutta jäähyä ei tilanteesta tuomittu. Ottelun jälkeen nenänvartta koristivat tuoreet tikit.

− Ei mitään sanottavaa tuomareista. Vekit kuuluvat hommaan tässä vaiheessa. Niitä nyt tulee vähän kaikille ja veren pitääkin tippua, Kukkonen kertoi tyylilleen sopivasti.

Kyseiseen ylivoimaan Kärpät lähti kolmella puolustajalla. Shaun Heshka ja Jani Hakanpää olivat Kukkosen, Kristian Vesalaisen ja Mikael Ruohomaan seurana. Ennen viidennen pelin jatkoerämaalia Kärppien hyökkääjät olivat pitkään ilman maaleja.

− Varmaan sekin vaikuttaa, että puolustajat ovat tehneet pisteitä. Tuollaista ei kuitenkaan kovin usein nähdä, niin vastustaja ei ainakaan tiedä mitä aiomme tehdä. Kokeillaan jotain uutta, kun ei ole tullut onnistumisia. Sitä kai se Mamba (Mikko Manner) sillä hakee, Kukkonen kommentoi ylivoimakokoonpanoa.

Kukkonen toivoo myös Raksilaan täysiä katsomoita

Raksilan areenan katsomot jäivät jälleen roimasti vajaaksi. Virallinen yleisömäärä oli tällä kertaa 5096.

− Mun mielestä tänäänkin oli hyvä fiilis hallissa. Tottakai toivottaisiin, että lehterit pullottelisi ihmisistä. Uskotaan ja toivotaan, että katsomot pikku hiljaa täyttyvät ja ihmiset löytävät tänne. Pelaamme tosi hyvää lätkää tällä hetkellä. Tunnetta on paljon kaukalossa ja kumpikin joukkue on ihan äärirajoilla ja niin pitää ollakin, Kukkonen kertoi.

Joukkueet lähtivät jo keskiviikkoiltana kohti Helsinkiä. Kukkosen ohjeet jatkoa ajatellen olivat selvät ja perinteiset.

− Nyt palautellaan ja tankataan hyvin. Kerätään virtaa ja ajatuksia huomiselle. Uskoisin, että Nordis on täynnä niin tulee hyvä fiilis halliin. Jatketaan siellä ja nautitaan tästä keväästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle