Rautakorven ryhtiliike, ensimmäinen erätauko Jaloselle mysteeri

LIIGA / Haastattelu
Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa valmentajat olivat yksimielisiä siitä, että maalivahtipeli oli yksi ottelun ratkaisuista. HPK:n Jukka Rautakorpi kiitteli omiensa asennetta, kun taas hänen virkaveljensä Kari Jalonen tuskaili sitä, ettei mikään tunnu onnistuvan.

Rautakorven mukaan joukkue oli kokenut ryhtiliikkeen viime viikonlopun heikon esityksen jälkeen.

- Tämän illan pelaamisen siemen kylvettiin perjantaina ensimmäisen erän jälkeen. Pelasimme KalPaa vastaan huonon erän ja kävimme sitä läpi pitkään.

- Tänään ensimmäiset vaihdot olivat vähän hermostuneita. Muutos näkyi kuitenkin pitkässä juoksussa voimakkaana sitoutumisena joukkueen pelaamiseen. Pelaajat laittoivat jopa 3-0- ja 4-0-tilanteessa kroppaansa likoon. Jonkunlaista vääristymää on usein siinä, että esimerkiksi taitopelaaja ei heittäydy kiekon eteen, mutta nyt minkä tahansa roolin pelaaja teki sen. Tässä liigassa, jossa tasoerot ovat erittäin pienet, se voi ratkaista koko pelin.

Rautakorpi ei nähnyt omiensa pelaamisessa heikkoja kohtia. Sen sijaan ottelun toinen päätuomari Jari Levonen sai voimakasta kritiikkiä suuresta roolistaan ottelussa.

- Hyökkäyspeli oli meiltä hyvää ja Lassila oli oikealla hetkellä loistava. Maalivahtipelissä oli tänään isoin ero. Ainoa miinus tänään oli tuomariparin epätasaisuus, mikä näkyi pahasti tuonne kentälle. Peli oli ihan pelkkää ylivoimaa ja alivoimaa, ja mielestäni tuomari Levonen otti liian ison roolin pelistä. Nuorempi tuomari Boman kärsi siitä tilanteesta hyvin paljon.

- Hyvä suoritus meiltä edellisen ottelun jälkeen kaiken kaikkiaan. Tässä joukkueesa on paljon potentiaalia, tänään nähtiin oikeaa pelaamista meidän osaltamme.

HIFK:n Kari Jalonen kuvasi peliä jo tutuiksi tullein sanankääntein. Isäntien ongelma on ensimmäisen erätauon aikana katoava peliote.

- Meiltä oli erittäin hyvä ensimmäinen erä. Tämä on se mysteeri, minkä kanssa on jouduttu elämään nyt jo pitkälti yli puolenvälin sarjan, että me pelataan ensimmäinen 20 minuuttia huikeaa peliä, sitä lätkää mitä me harjoitellaan ja mitä me koko ajan haetaan. Aktiivista peliä, rohkeaa pelaamista, mutta sitten seuraavalla erätauolla tapahtuu pelaajien kopassa jotain ja kaikki menee hukkaan.

- Peli hävitään toisen erän ensimmäisellä kymmenellä minuutilla. Tänään meni kolme helpohkoa maalia, kun lopetettiin kokonaisvaltainen jääkiekon pelaaminen ja unohdettiin puolustaminen kokonaan. Maalivahti oli vaihdettava tässä tilanteessa, että saatiin peliin vähän ryhtiä.

Jalonen näki kehitettävää erityisesti ylivoimapelissä, jolla HIFK ei saanut minkäänlaista tulosta aikaan.

- Meillä oli kyllä vielä tilanne 5-3-ylivoimassa toisen erän lopussa päästä takaa-ajoon. Meidän 5-3-pelaamisemme on kuitenkin niin näpertelyä ja liian hidasta pelaamista, että on paljon työtä tehtävänä, jotta niistä paikoista pystyttäisiin rankaisemaan. Tulos on murheellinen meille.

» Lähetä palautetta toimitukselle