Liiga-kierros: HIFK:n moottori yski avauserän jälkeen – TPS:lle arvokas voitto, Palve ratkaisi Tampereella kolme sekuntia ennen loppua

LIIGA / Uutinen
Oula Palve nousi Ilveksen sankariksi.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Liigan runkosarjassa viedään viimeisiä kierroksia. Maaliskuinen perjantai-ilta tarjosi neljä ottelua.

Kierroksen ehdoton ykkösottelu nähtiin Tampereella, kun paikalliskamppailussa yhteen iskivät Tappara ja Ilves. Myös Helsingissä HIFK:n ja TPS:n välisessä ottelussa oli jaossa tärkeitä pisteitä. Kaksi muuta kierroksen ottelua olivat Pelicansin ja JYPin kohtaaminen Lahdessa sekä HPK:n ja KalPan välinen taisto Hämeenlinnassa.

Lahden ottelu oli hyvin selväpiirteinen jo heti alusta lähtien, ja Pelicans korjasi ottelusta pisteet itselleen vakuuttavalla esityksellä. HPK puolestaan onnistui kiusaamaan KalPaa jatkoajalle asti. 

Nordiksella pelattu tärkeä ottelu HIFK:n ja TPS:n välillä eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jonka ratkaisijaksi nousi Markus Nurmi. Tampereen paikallisottelu sen sijaan ratkesi kotijoukkue Ilvekseen voittoon vain kolme sekuntia ennen ottelun varsinaisen peliajan loppumista.

HIFK–TPS 2–3 ja.

Helsingissä panoksia ei puuttunut, kun HIFK ja TPS kohtasivat, sillä illan kotijoukkue tavoittelee vielä kotietua puolivälieriin, ja vierailijat ovat mukana tiukassa taistossa pääsystä pudotuspeleihin. 

HIFK avasi ottelun tuloksellisesti hyvin ja karkasi avauserässä Vincent Marleaun ja Luke Martinin maaleilla jo kahden maalin karkumatkalle. Turkulaisilla oli myös avauserässä omat paikkansa, mutta kaikki yritykset pysähtyivät viimeistään HIFK-vahti Roope Taposeen.

Keskimmäisellä 20-minuuttisella oli eri ääni kellossa. Myös TPS alkoi saada tulosta, ja joukkue kampesikin tasoihin kahdella nopealla osumalla erän puolivälissä. Turkulaisten asoittavan maalin iski alkukauden HIFK:n paidassa pelannut Otto Salin, jolle osuma oli kauden kolmas.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, vaikka molemmilla oli huippupaikkoja kolmannessa erässä. Maalivahdit kuitenkin onnistuivat taidolla ja tuurilla selvittämään tilanteet. Kaksi pistettä matkasivat lopulta TPS:n mukana Turkuun.

MAALINTEKIJÄT

3.58 1–0 Vincent Marleau (Martin)
8.54 2–0 Luke Martin (Lehterä, Marleau) yv
27.30 2–1 Aidan Dudas (Fröberg) sr
30.02 2–2 Otto Salin (Haapanen, Jasu)
65.00 2–3 Markus Nurmi vl

Maaliodottama: HIFK 1,91–3,74 TPS

HPK–KalPa 2–3 ja. 

Kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle varmistanut KalPa hallitsi ottelua HPK:ta vastaan vaihdosta yksi alkaen. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa ensimmäisen erän puolivälin paikkeille, jolloin vierasjoukkueen Kasper Simontaival rikkoi vihdoin kuparisen. 

Vaikka ottelu jatkui niin toisessa kuin kolmannessakin erässä vierasjoukkueen hallinnassa, numerot eivät pääse repsahtamaan missään vaiheessa. Päinvastoin HPK yritti urhoollisesti loppuun asti, joka myös tuotti tulosta kolmannen erän keskivaiheilla. Ensin hämeenlinnalaisten riemuksi alivoimalla onnistui Heikki Huttunen, ja vain hetkeä myöhemmin Kasper Lundell toi kotijoukkueen jo tasoihin.

Illan ottelussa tehtiin myös historiaa, kun KalPan Patrik Kerkolasta tuli nuorin ottelun aloittanut maalivahti Liiga-ottelussa. Vain 16-vuotias maalivahtilupaus esiintyi ottelussa varsin varmasti, ja palkintona oli voitto, sillä jatkoajalle edenneen ottelun sankariksi nousi KalPan Jaakko Rissanen.

MAALINTEKIJÄT

12.30 0–1 Kasper Simontaival (Klemetti, Westerlund)
20.34 0–2 Juuso Mäenpää (Kantner, Gallet)
48.18 1–2 Heikki Huttunen (Janatuinen) av
51.19 2–2
Kasper Lundell (Nurmi, Ketola) yv
62.01 2–3 
Jaakko Rissanen (Mäenpää, Kapanen) yv

Maaliodottama: HPK 1,50–3,22 KalPa

Pelicans–JYP 3–0 

Tiukassa taistossa kotiedusta puolivälieriin oleva Pelicans isännöi Lahdessa JYPiä, jonka kausi tulee päättymään runkosarjaan. Illan isännät olivat terävänä heti ottelun alussa ja Pelicans siirtyi vain muutaman minuutin pelin jälkeen johtoon Ryan Laschin maalilla. 

Pelicansin hallinnasta huolimatta lisämaaleja jouduttiin odottamaan yli pelin puolen välin, kunnes Ben Blood onnistui tekemään kauden avausosumansa. Vielä ennen toisen erän loppua Pelicansin ylivoima jauhoi jo illan toisen onnistumisen, minkä myötä lahtelaiset karkasivat ratkaisevasti jo kolmen maalin johtoon.

Ottelun kolmas erä meni jo hieman pelailun puolelle, eikä lisämaaleja nähty. Voitolla Pelicans on edelleen mukana taistelussa kotiedusta.

MAALINTEKIJÄT

3.42 1–0 Ryan Lasch (Haatanen, Král) yv
32.48 2–0
 Ben Blood vt
39.41 3–0 Aatu Jämsen (Horký, Aaltonen) yv

Maaliodottama: Pelicans 3,48–1,09 JYP

Ilves–Tappara 2–1

Runkosarjan voitosta taistelevien Ilveksen ja Tapparan välinen ottelu alkoi räväkästi, sillä vierasjoukkueen roolia paikalliskamppailussa esittänyt Tappara siirtyi heti avausminuutilla johtoon Nick Baptisten maalilla. Tilannetta edelsi Ilves-puolustaja Adam Clendeningin hieman huolimaton pelaaminen.

Ilves oli ottelussa varsinkin alkupuoliskolla selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta Tapparan tiivis puolustuspelaaminen ja maalivahti Christian Heljangon varmat otteet pitivät kirvesrinnat johtoasemassa aina toisen erän loppupuolelle asti. Vajaat viisi minuuttia ennen toista erätaukoa Ilveksen hyvät otteet kuitenkin palkittiin vihdoin, kun Oula Palve tasoitti ottelun.

Tappara sai omasta pelistään paremmin kiinni ottelun edetessä, ja varsinkin kolmannessa erässä sillä oli paikkoja ratkaista ottelu, mutta erityisesti laukausten laatu jätti toivomisen varaa. Myös Ilvekselle tarjoutui paikka iskeä loppuratkaisu, kun Tapparan Nick Halloranille tuomittiin ulosajo huitomisesta reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Pitkään vaikutti siltä, että ottelu etenee jatkoajalle, mutta vain kolme sekuntia ennen ottelun loppua Palve viimeisteli illan toisen ja kauden 20. maalinsa. Tämän osuman myötä Ilves kaappasi itselleen tärkeät kolme pistettä. Ilveksen voiton myötä runkosarjan voittaja on edellinen avoinna.

MAALINTEKIJÄT

0.54 0–1 Nick Baptiste
35.33 1–1 Oula Palve (Nyman, Masin)
59.57 2–1 Oula Palve (Niku, Nyman) yv

Maaliodottama: Ilves 1,40–1,63 Tappara

» Lähetä palautetta toimitukselle