Suomi löi Saksan - nuori energiapommi väläytteli osaamistaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Rantanen pelasi ensimmäisen A-maaottelun kotiyleisön edessä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonat löi Saksan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa torstaina Lahdessa. Mallikkaasti puolustanut sekä varsin tehokkaasti viimeistellyt Suomi kaatoi vieraansa lopulta numeroin 4-0. Joukkueen yksi näkyvimmistä hahmoista oli TPS:ssä nuorten Suomen mestaruutta aiemmin keväällä juhlinut Mikko Rantanen.

Ensimmäisen A-maaottelunsa kotiyleisön edessä pelannut Mikko Rantanen hyökkäsi Leijonien kakkosketjussa yhdessä Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen kanssa. Ottelun voittomaalin ylivoimalla iskeneen Kontiolan hyökkäystrio oli erittäin energinen ja ehkä jopa näkyvin koko Suomen joukkueesta.

"Aika huikeita pelimiehiä"

Nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa häikäissyt Rantanen pelasi Lahdessa uransa toisen A-maaottelun. Vaikka TPS:n Liiga-joukkueessa menestystä ei tullut, on kevät ollut Nousiaisista kotoisin olevalle nuorelle laiturille kaiken kaikkiaan hieno.

− A-maajoukkueeseen mukaan pääseminen ja miesten Leijona-paidan pukeminen on ollut haave pikkupojasta lähtien. Sen puoleen tämä on ollut hieno kevät, nuorukainen hymähtää.

Nuorten Suomen mestari pääsi siis torstaina näyttämään osaamistaan hieman kokeneempien huippupelaajien kanssa. Rantanen kehuukin vuolaasti Lokomotiv Jaroslavlin Kontiolaa ja Jokerien Aaltosta.

− Kahden taikurin kanssa pelaaminen alkoi hymyilyttää. Aika huikeita ja luovia pelimiehiä he ovat.

Suomella kova taistelu MM-kisojen edustuspaikoista

Torstain esitys oli Leijonilta varsin vakuuttava ensimmäistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta. Pelin alkuhetkillä kiekko poltteli monenkin Leijonan lavassa, mutta loppua kohden sinivalkoiset eivät jättäneet Saksalle mitään saumoja.

Kaksi ylivoimamaalia iskenyt Suomi oli erikoistilanteissa vahva, mutta myös Leijonien puolustuspeli toimi mainiosti Atte Engrenin torjuttua upea nollapeli. Leijonissa kilpailu kevään MM-kisapaikoista onkin nyt erityisen kova.

− Kaikki mukana olevat ovat loistavia pelimiehiä. Kaiken saa laittaa likoon, jos haluaa tässä joukkueessa pysyä mukana. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin, aika näyttää miten tässä hommat jatkuvat. Valmennus tekee sitten päätökset, Lahdessa pirteästi esiintynyt Rantanen summaa.

Nuorukaisella ei jalka näytä painavan

Rantasella on tällä kaudella allaan jo hurja pelimäärä. Nuorukainen pelasi vuoden vaihteessa nuorten MM-jäillä Kanadassa, seurajoukkueissa hän on puolestaan edustanut TPS:ää niin Liigassa kuin A-nuorissakin. Mistä ihmeestä virtaa riittää edelleen energiseen esitykseen?

− Ehkä nuori ikä on yksi syy. Nämä ovat ensimmäisiä maajoukkuepelejä A-maajoukkueessa, ja sekin tuo lisäenergiaa.

Lupaavalla väkkärällä ei siis ole mitään tavallisesta poikkeavia konsteja vireystilan ylläpitämiseen.

− Ihan hyvä happi on ollut. Yritetään vähän taas palautella sillä tavalla, että jalka kulkisi näissä peleissä. Pelit ovat se tärkein osa, yritetään sitten treenit sovittaa siihen. Ihan hyvin on jaksanut.

Leijonien taistelut jatkuvat perjantaina Espoossa, kun Suomi ja Saksa iskevät yhteen toisen kerran.

Seurajoukkuekausi päättyi Suomen mestaruuteen

Vaarallinen hyökkääjä voitti taannoin nuorten Suomen mestaruuden Turussa täyden yleisön edessä. Vaikka TPS:n Liigajoukkueen sesonki menikin mönkään, sai Rantasen osalta seurajoukkuekausi siis kelvollisen päätöksen.

− Aika huikeaa oli se 10 000 katsojaa. Vaikka vaikeaa on ollut, niin kiekko kiinnostaa Turussa. Kiva nähdä, että saatiin täysi tupa. Mestaruus oli semmoinen kruunu ja loistava päätös seurajoukkuekaudelle, hyvät näytöt torstaina antanut Rantanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle