Turkuhalli kumisi tyhjyyttään - Karvonen: "Jos katsomosta ei kuulu melua, pitää pelaajien luoda tunnelma"

CHL / Haastattelu
Elias Karvonen harmitteli Jatkoajan haastattelussa sitä, ettei kotijoukkue TPS ollut hereillä ottelun alussa.
Kuva © Timo Savela
Elias Karvonen kertoi Jatkoajan haastattelussa kehittyneensä kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja puolustuspelissä. Tehopistesaldon kartuttaminen vaatii vielä lisätöitä.

TPS avasi CHL-pudotuspelit 1−1-tasapelillä HIFK:ta vastaan. Suomalaisjoukkueiden kohtaamista Turkuhallissa seurasi vain reilut 1 600 katsojaa. Tunnelma hallissa oli sanalla sanoen valju. TPS-hyökkääjä Elias Karvonen ei kuitenkaan halunnut selitellä joukkueensa vaisuutta tunnelman puutteella.

− Ei yleisömäärä saisi vaikuttaa peliin. Jos katsomosta ei kuulu melua, pitää meidän pelaajien luoda se tunnelma. Vähän tyhjää oli hallissa, mutta ei sen taakse voi mennä.

CHL:n alkulohkossa kaikki pelinsä voittanut turkulaisryhmä oli vaikeuksissa avauserässä, eikä päässyt juurikaan vaarallisille maalipaikoille. Vain vaivoin omasta alkulohkostaan jatkoon selviytynyt Helsingin IFK oli aktiivisempi joukkue. Maalinteossa helsinkiläiset onnistuivat erän puolivälissä juuri Karvosen johtamaa TPS:n kolmatta kenttää vastaan.

− Ei ollut hääppöinen esitys joukkueeltamme tänään. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme olleet läheskään omalla tasollamme. Nukuimme, emmekä päässeet intensiiviseen peliin kiinni.

− Kolmannessa erässä paransimme vähän peliämme. Tärkeintä, että peli päättyi 1−1 ja olemme vielä täysin mukana.

Joukkueet kohtaavat viikon kuluttua Helsingissä. Ottelun voittaja jatkaa pelejään CHL:ssä.

Maalitili vielä avaamatta - "Ei saa masentua"

Karvonen, 22, aloitti kauden TPS:n kakkossentterinä. Isoja kehitysharppauksia ottanut ja HIFK:ta vastaan turkulaisten ainoan maalin viimeistellyt Patrik Virta sysäsi kuitenkin Karvosen nopeasti kolmosketjuun. Alkukauden Liigassa ilman tehopisteitä pelannut Karvonen on saanut huomata, että tuloksentekovastuun kantaminen kahdessa kärkiketjussa vaatii vielä lisää työtä.

− Olen kyllä päässyt paikoille, tulosta ei vain ole tullut. En todellakaan ole tyytyväinen siihen. Täytyy vain tehdä tuplasti töitä. Ei saa liikaa masentua siitä, ettei ole tullut onnistumisia.

Vaikka viimeistely on yskinyt, näki kolmatta vuotta Palloseuran edustusjoukkueessa pelaava Karvonen kehittyneensä pelin muilla osa-alueilla.

− Puolustuspeli ja kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt eteenpäin viime kaudesta ja pystyn paremmin kamppailemaan isompiakin vastaan, 183-senttinen Karvonen sanoi.

Sopivia ketjukavereita, joiden kanssa tulosta syntyisi, ei ole vielä löytynyt. TPS-kokoonpanossa miehet Karvosen ympärillä ovat vaihtuneet useampaan otteeseen. Nuorukaisen kanssa samassa kentässä ovat pelanneet niin Dave Spina, Jerry Ahtola ja Jasper Lindsten kuin illan CHL-ottelussa Karvosen laidoilla viilettäneet Erik Thorell ja Oskari Siiki.

− Tänään oli ihan kiva pelata poikien kanssa. Thorell on taitava ja nopea pelaaja. Ose [Siiki] on snaipperi. Koitan itse jakaa kiekkoja laitoihin näille nopeille luistelijoille. Totta kai olisi helpompi sopia asioita, jos samat ketjukaverit pysyisivät vierellä. Jos pelaa hyvin ja onnistuu joidenkin kanssa, niin eiköhän ketju sitten pysy kauemmin samana, Karvonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle