Jokerit kirjoittaa uutta KHL-historiaansa, jos se häviää Dinamo Moskovalle

KHL / Ennakko
Juuso Hietanen on pelannut Dinamo Moskovan pakistossa varsin hyvän alkukauden.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit tarpoo kolmen puhtaan tappion putkessa. Mikäli aaltoilevasti alkukaudella pelannut Dinamo Moskova voittaa joukkueiden kauden toisen kohtaamisen varsinaisella peliajalla, on helsinkiläisryhmä KHL-historiansa pisimmässä tappioputkessa.

Dinamo Moskovan alkukauteen on mahtunut vuoristoratamaisesti hyviä ja heikkoja suorituksia. Moskovalaisjoukkue on läntisen konferenssin neljännellä sijalla. Dinamo on seitsemän pistettä edellä helsinkiläisvieraitaan, tosin neljä peliä enemmän pelanneena.

Joukkueesta löytyy taitoa laajalta rintamalta, sillä koko sarjan pistepörssiä johtaa seuran tähtihyökkääjä Vadim Šipatšov 38 (12+26) tehopisteellään. On otettava huomioon, että joukkueen pelaajista kolme on sarjan 30 tehokkaimman pistemiehen joukossa. Jokereista sairastuvalla oleva Brian O'Neill on yhdeksännellä sijalla 32 (7+25) tehopistettä keränneenä, ainoana jokeripelaajana top 30:ssä.

Moskovan Dinamon riveissä on yksi suomalainen. Puolustaja Juuso Hietanen on pukenut moskovalaisjoukkueen paitaa jo viiden edelliskauden ajan. Tällä kaudella Hietanen on iskenyt tehopisteitä 35 pelaamassaan ottelussa yhteensä 17 (3+14). 

Jokereilla tappio- ja koronavirushuolia

Helsinkiläisjoukkue yritti eilen katkaista orastavaa tappioputkeaan Vitjaz Podolskin vieraana, mutta koronavirustartuntojen ja -altistumisten vuoksi vajaamiehistöinen jokerilauma kärsi kolmannen perättäisen suoran tappion. 

Dinamo-vierasotteluun Moskovan kirkkaisiin valoihin joukkue lähtee jälleen vajaamiehisenä, sillä kokoonpanoon ei ole tullut muutoksia edellispeliin nähden. 

Brian O'Neill olisi ilman loukkaantumistaan joukkueen tehokkain pelaaja, mutta amerikkalaishyökkääjän ollessa pois tehokkaimman pelaajan valtikkaa kantaa tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen 20 (12+8) tehopisteellä. 

Tuleeko tänään uutta Jokerit-historiaa?

Jokerit on voittanut jokaisen Dinamo Moskova -ottelun kohtaamisen. Mikäli kuitenkin moskovalaisisännät tänään voittavat ottelun, ajautuu Jokerit historialliseen neljän puhtaan tappion putkeen KHL-aikakaudellaan. 

Jokerien on kirkkaasti petrattava edellisten ottelujen otteitaan, jos joukkue mielii joululomalle voitto takataskussaan. 

Jokerien kokoonpano Dinamo Moskova -vierasotteluun

Jesse Joensuu  – Peter Regin – Henri Ikonen
Veli-Matti Savinainen  – Jordan Schroeder – Marko Anttila 
Julius Junttila – John Norman – Antti Pihlström
Rasmus Lahnaviik – Konsta Hirvonen

Viktor Lööv – Sami Lepistö
Jakub Krejčík – David Sklenicka
Niklas Friman

Anders Lindbäck (Samuel Jukuri)

» Lähetä palautetta toimitukselle