Jokerit opetti Amurin tiikereille, että jääkiekkopeli kestää 60 minuuttia tai ylikin

KHL / Raportti
Jordan Schroeder iski kaksi upeaa osumaa illan Amur-kotiottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Joukkueiden kauden toinen näytös päättyi yliajalla Jokerien juhliin 4–3-lukemin. Illan kamppailu oli tämän kauden viimeinen Helsingissä, sillä Jokerit pelaa tulevat pudotuspelinsä Venäjällä.

Helsinkiläisseura lähti otteluun liki parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, mutta sairaustuvalla oli vielä ykkösvahdiksi mielletty Anders Lindbäck.

Illan ottelu oli joukkueiden toinen kohtaaminen runkosarjassa, ja Jokerien voitettua illan taiston jatkoajalla 4–3-lukemin. Otteluvoitot menivät tasan 1–1 kummankin joukkueen juhlittua voittoa kotikentällään.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli runsasmaalinen, eikä illan näytös tehnyt hyväksi havaittuun käsikirjoitukseen muutosta.

Ottelun avausmaalista vastasi vieraiden Hynek Zohorna avauserässä ottelun ensimmäisellä ylivoimalla. Seuraavat maalit varsinaisella peliajalla merkittiin helsinkiläisjoukkueen Jordan Schroederin, Peter Reginin ja Nicklas Jensenin sekä habarovskilaisseuran Dmitri Arkhipovin ja Vladimir Butuzovin nimiin.

Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalla, jossa Jokerit kampesi voittoon kaksi maalia iskeneen Schroederin ylivoimaosumalla.

Amurin tiikeri raapaisi ottelun alkuhetkillä komeasti koneensa käyntiin, ja Jokereilla kesti kymmenisen minuuttia vastata vieraiden vauhtiin. Kotijoukkue olikin avauserässä ongelmissa vireän vierasjoukkueen käsittelyssä.

Isäntien maalilla Janis Kalnins torjui 28 laukausta ja virkaveli Jevgeni Alikin merkitsi tilastoihin 30 torjuntaa kaukalon toisessa päädyssä.

Helsingissä ei nähdä tänä keväänä KHL-pudotuspelejä, sillä Jokerit pelaa kuplaolosuhteissa Venäjällä jokaisen pudotuspelikamppailunsa. Amurin kausi päättyy runkosarjaan.