Jokerit murskavoittoon Red Starista tanskalaistykin hattutempulla

KHL / Raportti
Jokerit juhli seitsemää maalia KHL-kierroksella. Philip Holm ja Nicklas Jensen olivat iskussa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit palasi voittojen tielle murskaamalla Kunlun Red Starin vuoden 2021 viimeisessä kotiottelussaan. Jokereiden voiton arkkitehteinä toimivat Nicklas Jensen ja Philip Holm.

Helsingin Jokerit otti tyylipuhtaan 7–1 -voiton Kunlun Red Starista tiistain KHL-kierroksella ja palasi voittojen tielle.

Jokereilta tehomiehinä häärivät tanskalaistykki Nicklas Jensen ja ruotsalaispuolustaja Philip Holm. Jensen iski ottelussa kolme maalia ja Holm naulasi tehot 2+3. Kahdesta muusta maalista vastasivat Kalle Kossila ja Teemu Turunen. Anders Lindbäck palasi sairastumisen jälkeen Jokereiden maalille ja torjui ottelussa kymmenen laukausta.

Red Starin ainokaisen iski toisessa erässä Ethan Werek, joka laukoi suoraan Alex Richen poikkisyötöstä kiekon ohi voimattoman Lindbäckin. Red Starin maalilla Jeremy Smith otti 40 torjuntaa seitsemästä päästetystä maalista huolimatta.

Holm aloitti maalinteon

Jokerit pelasi äärimmäisen vahvan avauserän ja siirtyi heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla johtoon, kun ruotsalaispuolustajan siniviivasta tullut veto kimpoili maalin edustalta ohi Smithin. Kotijoukkuella oli avauserässä monta muutakin maalintekopaikkaa, mutta lisämaaleja ei nähty.

Viiden maalin toinen erä

Ottelun toisessa erässä nähtiin yhteensä viisi maalia, kun Jokerit iski neljästi ja Red Star kertaalleen. Jokereilta maalinteon erässä aloitti Jensen, jonka veto suoraan Jordan Schroederin syötöstä painui ylivoimalla ohi Smithin. Ennen erän puoliväliä kotijoukkue siirtyi jo 3–0 -johtoon, kun Turunen naulasi kauden 11. osumansa.

Red Star nousi ottelussa kahden maalin päähän ajassa 34.30, kun Werek laukoi kauden kuudennen osumansa. Jokerit kuittasi kavennuksen iskemällä vielä kahdesti erän loppuun, kun ensin Holm laukoi siniviivasta kiekon etukulmaan ohi Smithin ja ajassa 38.22 Kossila tyylitteli läpiajon verkon perukoille.

Jensen viimeisteli hattutempun päätöserässä

Ottelun päätöserä oli enemmän tai vähemmän jäiden polttelua, mutta erässä nähtiin kuitenkin kaksi maalia, kun tanskalaishyökkääjä takoi kahdella hienolla suorituksella hattutempun täyteen nostaen koko kauden maalimääräksi jo 18.

Jokerit jatkaa kauttaan torstaina Moskovassa, kun joukkue kohtaa tänään Dynamo Moskovalle hävinneen TsSKA:n. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella on pelattu Helsingissä ja ne ovat päättyneet TsSKA:n voittoihin.