Jokerit murskasi Lokomotivin – Lehtoselle kolmen pisteen ilta

KHL / Raportti
Mikko Lehtonen sai tuulettaa maalia kolmannessa erässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit aloitti mallikkaasti taipaleensa kohti Gagarin Cupia ottamalla pudotuspelien ensimmäisestä ottelusta tyylipuhtaan voiton Lokomotiv Jaroslavlista lukemin 6-0. Kaksi Jokereiden pelaajaa vietti kolmen pisteen iltaa.

Helsingin Jokerit aloitti KHL-historiansa kuudennet pudotuspelit tekemällä historiaa. Ennen tätä iltaa joukkue ei ollut voittanut ainuttakaan pudotuspelisarjan avausotteluaan, mutta tällä kertaa kävi toisin.

Jokerit kaatoi Lokomotiv Jaroslavlin tyylipuhtaasti lukemin 6–0. Jokereista Veli-Matti Savinainen iski kaksi maalia. Mikko Lehtonen ja Nicklas Jensen säestivät kolmen pisteen illalla, sillä kumpikin teki tehot 1+2.

Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli vahvaa, sillä Jokerit iski neljä kuudesta maalistaan erikoistilanteista ja kolme maalia neljällä ylivoimalla.

Antti Niemi teki tarvittavan Jokereiden maalilla ja torjui uransa ensimmäisessä KHL:n pudotuspeliottelussa 17 kertaa nollapelin eteen.

— Emme pystyneet tekemään mitään hyvin, mutta ei oteta mitään pois siitä, että Jokerit oli loistava. Me olimme jokaisella osa-alueella huonoja eikä se ole meille normaalia. Onneksi tämä oli vasta ensimmäinen peli. Nyt meidän täytyy vaan saada koneet uudestaan käyntiin, kommentoi Lokomotivin päävalmentaja Mike Pelino ottelua.

Ensimmäinen erä antoi suunnan pelille – Jokerit oli selkeästi vahvempi

Helsingin Jokerit ja Lokomotiv Jaroslavl aloittivat ottelun todella vauhdikkaasti. Pelistä näki selkeästi, että pudotuspelit olivat alkaneet. Kumpikin joukkue pelasi todella tiivistä jääkiekkoa, eikä vastustajan maalille ollut asiaa.

Joensuu sai tuulettaa Savinaisen maalia avauserässä.

Jokerit otti ottelun ensimmäisen jäähyn, kun Savinainen passitettiin koukkaamisesta jäähyaitioon erän puolivälissä, mutta Lokomotiv ei saanut käytännössä mitään aikaiseksi ylivoimalla. Paras paikka siunaantuikin Marko Anttilalle, joka karkasi laidasta puolittaiseen läpiajoon, mutta Aleksandr Lazushin torjui hyökkääjän yrityksen.

Kotijoukkue oli pelissä hallitsevampi osapuoli ja sai useita pyörityksiä vieraiden alueelle. Lopulta paine palkittiin ylivoimalla, kun Lokomotiv otti pelikatkolla kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä.

Narripaidat kiittivät mahdollisuudesta reilu minuutti ennen erän päätöstä. Pienen pyörityksen päätteeksi Peter Regin levitti siniviivassa kiekon Sami Lepistölle, jonka laukauksen Savinainen ohjasi maalin edustalta kiekon ohi Lazushinin ja kotijoukkueen johtoon.

Neljän maalin toinen erä vei kolmannesta erästä mielenkiinnon

Jokerit tuli toiseen erään todella vahvasti ja paukutti erässä neljästi kiekon Lazushinin selän taakse.

Maalitalkoot aloitti kapteeni Regin, joka ampaisi laidasta läpi ja laukoi terävän rannelaukauksen etuyläkulmaan.

Erän puolivälissä kotijoukkueen toinen kolmesta tanskalaisesta löysi tiensä tulostaululle. Hyökkäysalueen aloitusvoiton jälkeen Jensen ohjasi b-pisteen kaarelta Lehtosen viivavedon maaliin.

Regin sivalsi Jokerit kahden maalin johtoon heti toisen erän alussa.

Jokerit pääsi ottelussa toistamiseen joukkuerangaistuksen johdosta ylivoimalle kaksi minuuttia Jensenin maalia myöhemmin. Kotijoukkue iski minuutin jauhamisen jälkeen kiekon maaliin, mutta maali hylättiin valmentajan haaston seurauksena.

Jokerit ei tästä hätkähtänyt, vaan iski 4–0 -maalin ylivoiman viime sekunneilla. Saku Mäenalanen syötti maalin taustalta kiekon maalin eteen nousseelle Petri Kontiolalle, joka painoi kiekon verkon perukoille.

Lokomotiv pääsi erän loppuvaiheessa vielä ylivoimalle, mutta Jokerit iski maalin. Brian O'Neill kävi ryöväämässä kiekon maalin takaa Lazushinilta ja syötti kiekon tyhjiin Savinaiselle, jolla oli helppo työ iskeä illan toinen maali.

Jokereilla valmistautuminen meni nappiin ja se näkyi tulostaululla. Hyökkääjä Jesse Joensuu painotti tätä, mutta muistutti myös, että Lokomotiv oppii tästä.

— Me onnistuimme taktiikassa hyvin. Nyt kaveri oppi tuon ja varmasti tekevät muutoksia. Lokomotiv yrittää varmasti tehdä jotain paremmin. Nöyrin mielin täytyy olla, mutta silti pitää olla iloisia siitä, että saatiin hyvän valmistautumisen kautta loistava tulos.

Lokomotiv hallitsi näennäisesti kolmannessa erässä

Kolmannen erän alussa vierailla oli pari maalintekopaikkaa, mutta Jokerit ja Niemi kesti nämä yritykset maalilla vaivatta.

Erän puolivälissä oli sattua ikävästi kotijoukkueen puolustaja David Sklenickalle, kun tšekkipuolustaja liukui keskialueella pää alhaalla kiekon kanssa ja puolustaja Maksim Osipov tuli vauhdilla tilanteeseen, mutta taklaus ei osunut päähän. O'Neill kimpaantui tilanteesta, mutta toisen erän kaltaista painia ei nähty.

Jokerit pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle, kun vieraiden ranskalaistähti Stephane Da Costa sai kahden minuutin jäähyn taklattuaan Viktor Lööviä todella kovaa päädyssä.

Kotijoukkue iski illan kolmannen ylivoimamaalinsa, kun Lehtosen laukaus painui siniviivasta ohi vieraiden maalille kolmanteen erään vaihdetun Ilja Konovalovin.

Ottelun viimeisillä minuuteilla ei enää nähty lisämaaleja, joten Lehtosen maali jäi ottelun viimeiseksi.

Ottelusarja jatkuu tiistaina Helsingissä toisella osaottelulla. Jatkoon vaaditaan neljä voittoa.