Jokerit haki nousujohteisella esityksellä voiton Kiinasta – Aleksi Halme juhlisti syntymäpäiväänsä uran ensimmäisellä KHL-maalilla

KHL / Raportti
Tänään pyöreitä täyttänyt Aleksi Halme vastasi ottelun avausmaalista. Maali oli nuorukaisen ensimmäinen KHL:ssä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit aloitti voitokkaasti pitkän Kaukoidän- kiertueensa. Kiinan Pekingissä paikallinen Kunlun Red Star kaatui maalein 3–2.

Maanantaina Kiinaan matkannut Jokerit ajautui nopeasti vastaanottavaksi osapuoleksi Kunlun Red Starin vyöryttäessä. Janis Kalnins otti useamman hienon torjunnan joiden ansiosta tilanne Pekingissä säilyi maalittomana.

Kesken kotijoukkueen hallintajakson Jokerit pääsi iskemään tehokkaasti vastaan. 20-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Aleksi Halme teki väkevän nousun oikealta sisään Red Starin alueelle, rynni väkisin maalin eteen ja nosti lähietäisyydeltä Jeremy Smithin hanskakäden puolelta yläkulmaan. Maali oli Halmeen uran ensimmäinen tehopiste KHL:ssä.

Red Star pääsi avauserän päätteeksi vielä jauhamaan pakkopeliä, kun Jokereiden Brian O'Neill sai erittäin heppoisesti vihelletyn jäähyn kiinnipitämisestä. Jokerit kuitenkin kesti ja Aleksi Halmeen osuma jäi ensimmäisen erän ainoaksi.

Kypsä kolmas erä avain voittoon

Heti toisen erän toisella minuutilla Red Star pääsi iskemään kahdella nollaa vastaan Henrik Haapalan harhasyötön seurauksena. Luke Lockhartin ja Cory Kanen namuttelu päättyi kuitenkin Kanen vetoon vasemmalta ohi. Janis Kalnins seurasi tilanteen hienosti, teki itsensä isoksi ja ratkaisukulman Kanelle pieneksi.

Red Starin painostus tuotti lopulta tulosta, kun puolustaja Ryan Sproul piiskasi voimalla viivalta tilanteeksi 1–1 pelin tavoittaessa puolivälinsä. Tasoituksen jälkeen Jokerit pääsi huomattavasti paremmin kenttätapahtumiin kiinni ja meni pian uudelleen johtoon. Videotarkastelua vaatinut maali merkattiin lopulta Marko Anttilalle.

Kolmannen erän alussa molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen ylivoimalla. Jokeri-puolustaja Alex Grantin maalin jälkeen Jokerit pelasi erittäin kypsää peliä ja Red Star ei saanut enää luotua tontteja alun malliin. Näin Grantin osuma jäi ottelun voittomaaliksi ja Jokerit nappasi pisteet matkaansa lukemin 2–3.

Jokereiden kiertue jatkuu seuraavaksi Pekingistä Admiral Vladivostokin vieraaksi. Tuo ottelu alkaa perjantaina Suomen aikaa jo kello 11.00.