Mielipide

Leo Komarovin suorittaminen kentällä ja Kari Jalosen nolot kommentit studiossa olivat kierroksen ala-arvoisimmat suoritukset

LIIGA / Kolumni

Kuten ennakoin jo dialogissa, niin Pelicansin ja HIFK:n sarjasta tulee tulisieluinen taistelu, ja ylilyönteihin on riskit olemassa. En kuitenkaan kuvitellut, että jo heti ensimmäisessä ottelussa Leo Komarovin homma lähtisi täysin lapasesta.

Komarovin temppu oli kaikkea muuta kuin järkevä. Hyökkääjä ei miettinyt joukkueensa etua yhtään. Kun ottelua oli jäljellä kolme minuutta ja 30 sekuntia, ja joukkue takaa-ajoasemissa kahdella maalilla, Komarov turhautui täysin, ja yksipuolisesti löi tsekkipuolustaja Michal Jordánia niskan seudulle useita kertoja.

Jääkiekossa puhutaan usein asetelmien hakemisesta. Kuinka paljon tämä temppu helpottaa HIFK:n tekemistä seuraavassa pelissä – ei yhtään. Toisaalta Komarovia ei todennäköisesti kentällä nähdä, joten tietyllä tapaa tapahtunut voi auttaa sittenkin helsinkiläisiä.

Kärppiä lyhyen aikaa edustanut Nick Ritchie sai samantyylisestä tempauksestaan peräti kahdeksan ottelun pelikiellon, ja Tapparan hyökkääjä Nick Baptiste selvisi puolestaan ainoastaan yhden ottelun pelikiellolla.

Komarovin temppu oli kuitenkin sitä alhaisinta kastia, jotka pitää kitkeä lajista kokonaan pois.

Olisi toivottavaa, että edes MTV:n studiossa oltaisiin Komarovin temppuun otettu voimakkaasti kantaa ja tuomittu teko, mutta rima päätettiin pudottaa alas. Oikeastaan tässä tapauksessa edes ponnistus ei olisi yltänyt patjalle asti, jotta rimaa olisi edes voitu pudottaa. Kokenut valmentaja Kari Jalonen suorastaan naureskeli tilanteelle, ettei tälläisestä olisi tarvetta antaa pelikieltoa. Pojat ovat poikia, ja kaikkea muuta turhaa höpinää.

Jos laji haluaa päästä eroon näistä raukkamaisista tempuista, niin tällaisista pitää rangaista pelaajia tarpeeksi isolla kädellä. Olen useasti sanonut, että niskan seudulle toista lyöminen ei ole minkäänlaista kovuutta missään muodossa. Jääkiekko on kamppailulaji ja taklauksia kuuluu antaa puolin ja toisin. Komarovin temppu oli kuitenkin sitä alhaisinta kastia, jotka pitää kitkeä lajista kokonaan pois.

Pitääkö meidän odottaa, että joku saa vakavan vamman ottelussa, ennen kuin heräämme jääkiekkopiireissä tähän todellisuuteen. Meidän ei pitäisi ylipäätäänsä odottaa siihen asti, kunnes se päivä koittaa. Olisi syytä olla kerrankin edeltä viisas.

Kun vertailuksi ottaa kotijoukkueen puolella Antti Tyrväisen, niin Komarov nousi pelin ratkaisijoiden joukkoon siinä missä Pelicans-hyökkääjä. Toinen ratkaisi maaleillaan voiton kotiyleisön edessä, ja toinen hölmöilyllään tappion omilleen.

Komarovin tilanteen arvioi seuraavana Liigan kurinpito, mutta Jalonen voisi vielä tutkia jälkeenpäin myös omat enemmän myötähäpeää aiheuttanet kommenttinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös