Mielipide

Leggio nauttii keväästä

LIIGA / Kolumni
TPS:n ja Lukon toisessa puolivälieräkamppailussa nollapelin torjunut David Leggio on parantanut otteitaan tasaisesti kauden edetessä. Lähestyvä kevät ja pudotuspelit sytyttävät myös jenkkiveskarin.

Ensimmäinen SM-liigan pudotuspeli maalin suulla ja ensimmäinen nollapeli. David Leggion taival pudotuspeleissä ei olisi paremmin voinut alkaa.

– Koko joukkue on pelannut viime aikoina hyvin. Onnistumiset ovat luonnollinen jatko sille, että joka jätkä keskittyy olennaiseen ja laittaa itsensä likoon joka tilanteessa, Leggio mietti pelin jälkeen.

TPS:n kenttäpelaajien parhaimmistoon keskiviikkona kuulunut Ilari Filppula kehui Leggion panosta varsin vuolaasti.

– Leggio otti koppeja tosi varmasti. Ei edes pudottanut yhtään. Kun maalivahti pelaa noin varmasti, niin omaakin peliä on helppo rakentaa.

"Tällaisia hetkiä muistelee lämmöllä"

Leggio itse nauttii pudotuspelitunnelmasta. Hänelle runkosarjaa kiihkeämpi pelaaminen sopii.

– Kaikki keskittyvät peliin ja pitkät sarjat tuovat taistelupareja kaukaloon. Siihen pitää olla valmiina, että pelaajat tulevat entistä kovempaa maalillekin ja iskuja voi tulla. Se on osa pudotuspelien hienoutta, Leggio myhäili.

– Myös yleisö herää keväällä. Halli on täynnä ihmisiä ja ääntä. Yleisö kannusti tänäänkin hienosti koko ottelun. Tällaisia hetkiä muistelee lämmöllä sitten vanhana keinutuolissa, hän jatkoi.

SM-liigan ja pohjoisamerikkalaisen pudotuspelikulttuurin välillä mies ei näe suuria eroja. Olennaiset asiat ovat joka puolella samat.

– Ei siinä juuri eroa ole. Joka puolella tämä on jääkiekkoilijalle vuoden parasta aikaa, jota varten harjoitellaan koko vuosi. Paineet ovat kovat ja suuret pelaajat astuvat esiin, Leggio luonnehti.

Kolmas puolivälierä on Raumalla pitkäperjantaina. Molemmat TPS-maalivahdit ovat onnistuneet toistaiseksi pelaamissaan peleissä hyvin. Palloseuran valmennuksella näyttääkin olevan positiivinen maalivahtiongelma käsissään.

– Seuraavan pelin maalivahtivalinnasta ei ole vielä kerrottu. Atte pelasi Raumalla erinomaisesti ja minä onnistuin tänään. Edessä on kaksi peliä kahdessa illassa. Olemme kumpikin valmiita hyppäämään kaukaloon koska tahansa, tuumi Leggio.

» Lähetä palautetta toimitukselle