Kierrosraportti: Jukurien surullinen kotisaldo Pelicansia vastaan sai jatkoa

LIIGA / Kierrosraportti
Ilves-Pelicans, Liigan ottelu 22.9.2023 Nokia-areenalla
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
24.10.
2023
Jukurit isännöi Pelicansia tiistai-illan ainoassa Liiga-koitoksessa. Jukureilla oli allaan murskavoitto Lukosta, mutta lauantain otteet olivat muisto vain, kun Pelicans kaatoi kesyn mikkeliläisryhmän maalein 4–1.

Pelicansin pitkä voittoputki Mikkelissä sai jatkoa

Mikkeliläisten heikko kotisaldo Pelicansia vastaan sai jatkoa, kun lahtelaiset veivät kolme pistettä mukanaan loppulukemin 4–1. Jukurit on edellisen kerran voittanut Pelicansin kolmen pisteen arvoisesti kotonaan marraskuussa 2018.

Illan ainoasta ottelusta ei tilanteita tai erikoistilanteita puuttunut. Kumpikaan joukkue ei saanut kunnolla pelivälinettä hallintaansa pitkiksi ajoiksi, vaan peli aaltoili päädystä päätyyn.

Avauserässä vierasjoukkue oli hieman paremmin pelin päällä, vaikka Jukureille tarjottiin myös ylivoimaa. Illan avausmaalista vastasi vähemmän yllättäen Pelicansin ykkösketju. Ryan Lasch alusti jo 16. maalin tällä kaudella, kun Patrik Carlsson laukoi ranteella kiekon lähes nollakulmasta ohi Rasmus Korhosen

Kumpikin joukkue puolusti maaliaan tiiviisti, eikä yksilövirheitä nähty. 

Toinen kaksikymppinen oli sekä laukausten että maalivahtien torjuntojen osalta tasaisempi. Kumpikin joukkue viimeisteli yhden täysosuman, kun ensin Niko Huuhtanen osui ylivoimalla aivan yläkulmaan ja ottelun puolivälissä 19-vuotias Adam Bareš laukoi tarkalla viivakudillaan uransa ensimmäisen liigamaalin.

Vierailla oli enemmän maalipaikkoja mikkeliläisten pörrätessä paljon kulmissa maalintekosektorin ulkopuolella. Etenkin Pelicans-kolmikko Jesse Kiiskinen–Nathan Schnarr–Luboš Horký pelasi hyvin yhteen. Syötöt napsuivat lavasta lapaan, mutta aivan ei Pelicansin kakkosketju viimeistelyssä onnistunut. 

Kolmas erä jatkoi aiemmista eristä tuttua kaavaa. Vaihtovälit pysyivät lyhyinä, eikä kummankaan joukkueen tarvinnut pidemmäksi aikaa jämähtää puolustusasemiin. Vaikka Jukureilla oli muutamia hyviä vaihtoja kahdessa ensimmäisessä erässä, oli kotijoukkue erittäin kesy isäntä. Avauspelaamisen kanssa oli ongelmia, eikä kiekkoa useinkaan saatu kontrolloidusti siniviivan yli.

Kesystä pelaamisesta nähtiin hyvä esimerkki, kun Pelicansin Michal Jordán karvasi kiekon hyökkäyssiniviivalla, ryntäsi maalille ja viimeisteli kauden toisen täysosumansa.

Mikkeliläisten hyökkäykset kuihtuivat, kun yksinäinen mies joutui yrittämään maalille hyökkäämistä kolmea tai jopa neljää Pelicans-pelaajaa vastaan. Kiri jäi hieman piippuun, vaikka Jukurit sai muutaman vaihtokierroksen verran painetta Jussi Olkinuoran maalille. 

Loppulukemiksi merkittiin Pelicansin hyväksi 4–1, kun Lars Bryggman pääsi laidasta läpi ja löi kiekon tyhjään reppuun. Lopulta voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä Pelicans pelasi tasapainoisen kuusikymppisen halliten pelivälinettä ja puolustaen omaa aluettaan. Jukureille lauantain murskavoitto Lukosta oli pelkkä muisto vain.

Jukureiden viikko jatkuu perjantaina Savon derbyssä, kun KalPa saapuu Mikkeliin. Pelicans kohtaa torstaina kotonaan TPS:n.

Maaliodottama:
Jukurit 2,00 – 2,95 Pelicans