Kierrosraportti: Jukurit jatkoi liitoaan nollapeliputkeen venyneen Markus Ruusun johdolla, JYP selvisi KooKoon loppukiristä ja karkasi voittoputkeen

LIIGA / Kierrosraportti
Ilves-Jukurit, Liigan ottelu 23.11.2023, Nokia-areena
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Torstai-iltana Liiga tarjosi kiekkoviihdettä kahden ottelun verran. Jukurit jatkoi hurjaa liitoaan kaatamalla Lukon Raumalla nollapelin torjuneen Markus Ruusun johdolla, kun taas JYP nappasi Kouvolassa toisen peräkkäisen voittonsa.

Mikkeliläisryhmä nousi jo sarjataulukon kolmannelle sijalle

Lukko tarjosi yhteistyökumppaneineen ilmaisen sisäänpääsyn otteluun, mutta kotiyleisö ei saanut toivomaansa, kun Jukurit oli kaikessa Lukkoa parempi ja ottelu päättyi lopulta selkeästi maalein 0–5. Markus Ruusu pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä.

Mikkeliläisittäin Lukko-ottelu oli kaikin tavoin onnistunut. Joukkue jatkoi vahvaa ylivoimapeliään, Markus Ruusu koppasi kaikki kiekot ja loppulukemiksi taululle merkittiin 0–5. Raumalaisittain tappion lisäksi synkkiä pilviä torstai-illan ylle loi Gabriel Fontainen loukkaantuminen. Ykkössentteriksi noussut kanadalainen ei pystynyt varaamaan yhtään painoa jalalleen, ja hänet talutettiin pukukoppiin.

Avaintapahtumat
Lukolla oli allaan Liigasta kolme voittoisaa ottelua, mutta CHL:n ratkaisevassa välierässä tiistaina se kärsi niukan tappion. Joukkuetta ravistellut flunssa-aalto näytti paranemisen merkkejä, kun Julius Mattila palasi mukaan. Toisaalta Pathrik Westerholm puuttui kokoonpanosta CHL-ottelussa loukkaantuneen Niclas Almarin lisäksi.

Muuttuneiden kokoonpanojen taakse ei kuitenkaan joukkue voinut piiloutua, kun yksi Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueista saapui Raumalle. Edellisen kerran Raumalla Jukurit vei ottelun lukemin 1–6, mutta Mikkelissä marraskuussa Lukko oli maalin verran parempi.

Jukurit näytti Raumalla sen, miksi joukkue on voittoputkessa ja kuntopuntarin kärkipäässä. Liigan paras ylivoima toimi jälleen, tehokkuus oli korkealla tasolla, laukauksia sateli ja syötöt napsuivat lapaan. Jo ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 0–3, eikä Lukko näyttänyt parantavan otteitaan merkittävästi missään vaiheessa niin, että se olisi voinut edes haaveilla sarjapisteistä.

Jukurit viimeisteli kauniita osumia ja pääsy hyökkäysalueelle oli helppoa, kun viisikko pystyi aina vaihto vaihdolta pääsemään pois omalta alueelta muutaman helpon syötön jälkeen. Hyvin yhteen lutviutuneet ketjukoostumukset sekä joukkueen tulikuuma vire toivat kolmannen peräkkäisen voiton ja nyt kymmenen edellistä mittelöä ovat tuottaneet kahdeksan voittoa.

Patrik Puistolan ja Niko Huuhtasen pitkät pisteputket tulivat voitosta huolimatta päätökseensä. Puistola oli merkkauttanut tehoja yhdeksässä aiemmassa kohtaamisessa ja Huuhtasen vastaava ottelumäärä oli seitsemän. 

maalintekijät
1.42 0–1 Oskars Batņa (Salonen, Mäkinen)
14.00 0–2 Ondřej Kovařčík (Kovařčík M., Jormakka)
19.25 0–3 Niclas Lundgren (Soini, Leppänen)
31.13 0–4 Michal Kovařčík (Nässén, Nordsäter)
35.35 0–5 Otto Mäkinen (Kovařčík M., Larsen) yv

maaliodottama
Lukko 2,74 – 2,84 Jukurit

JYP katkaisi KooKoon kirivaihteen ja karkasi toiseen peräkkäiseen voittoon

JYP nappasi jo toisen voittonsa putkeen kaatamalla KooKoon vieraissa lukemin 3–4. Jyväskyläläisten sankariksi nousi kaksi maalia ja voittomaalin naulannut Juuso Puustinen.

JYP kaatoi KooKoon vieraissa lukemin 3–4. Voitto oli hurrikaaninutuille toinen peräkkäinen sen katkaistua yhdeksän ottelun tappioputkensa keskiviikkona Tampereella. Vieraiden sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Juuso Puustinen, jonka jälkimmäinen osuma tyhjään nuottaan jäi poikkeuksellisesti ottelun voittomaaliksi.

Avaintapahtumat
Isännät tulivat hyvällä jalalla otteluun halliten kiekkoa suurimman osan avauserästä. Pelillisesti kouvolalaisille erittäin tärkeäksi nousseen Seth Bartonin puuttuminen kokoonpanosta alkoi kuitenkin näkyä nopeasti JYPin saadessa otteen pelistä.

Keskiviikkona Tapparan verkkoon myöhäisen voittomaalin iskenyt JYP-kapteeni Teemu Eronen avasi maalihanat illan ottelussa KooKoo-pakki Joni Jurmon harhasyötöstä. Takaiskun jälkeen KooKoo sai jälleen otetta hyökkäyspelistä ja kampesi tasoihin Petter Emanuelssonin ylivoimamaalilla Axel Ottossonin tarjoilusta.

Kotijoukkue jätti kuitenkin hyvän otteensa pukukoppiin luistellessaan takaisin jäälle toiseen erään. JYP sai aikaiseksi pitkän pyörityksen hyökkäysalueella, mikä pakotti KooKoon rikkomaan siirretyn rangaistuksen arvoisesti. Jäähyboksin ovi ei kuitenkaan ikinä auennut Puustisen iskiessä kauden 15. osumansa.

Illan teeman mukaisesti KooKoo sisuuntui takaiskusta, eikä se antanut JYPin laukoa maaliansa kohti miltei kuuteen minuuttiin. Tulosta ei kuitenkaan kotiyleisön harmiksi nähty kuin yhdessä päädyssä, kun Braden Christoffer tarjoili Reid Gardinerille, joka katkaisi kolmen ottelun maalittoman putkensa.

Päätöserässä nähtiin huomattavasti aktiivisempi KooKoo ja isännät vyöryivät kerta toisensa jälkeen rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä vieraspäädyssä. JYPin heikko alivoima sai antautua toistamiseen ottelussa Ottossonin tarjoiltua näyttävän lättysyötön Linus Anderssonille, joka iski KooKoon maalin päähän.

Puustisen lyötyä kiekon omasta päädystään tyhjään maaliin Andersson kaunisteli vielä loppulukemia Ottossonin illan kolmannesta syöttöpisteestä. Isäntien harmiksi kellossa oli vain kolme sekuntia ja KooKoon loppukiri jäi lyhyeksi.

Toisen peräkkäisen voiton napannut JYP nousi HPK:n ohi sarjataulukossa sijalle 13, pisteen päähän KooKoosta. Tappio katkaisi KooKoon seuraennätykseksi venyneen seitsemän kotivoiton putken.

maalintekijät
9.58 0–1 Teemu Eronen
14.22 1–1 Petter Emanuelsson (Ottosson, Teräväinen) yv
23.56 1–2 Juuso Puustinen (Honka, Turkulainen) sr
38.00 1–3 Reid Gardiner (Christoffer, Smith)
56.34 2–3 Linus Andersson (Ottosson, Teräväinen) yv
59.09 2–4 Juuso Puustinen tm
59.57 3–4 Linus Andersson (Ottosson)

maaliodottama
KooKoo 2,70 – 0,86 JYP