Kierrosraportti: Lukko kampesi jatkoaikavoittoon Ilveksestä – Tieksolan soolo ratkaisi

LIIGA / Kierrosraportti
Ilves-Lukko, Liigan ottelu 14.9.2023 Nokia-areenalla
14.9.
2023
Torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa kohtasivat kotiavauksensa pelannut Ilves ja tiistaina HPK:lle hävinnyt Lukko.

Tieksolan soolo kaatoi Ilveksen jatkoerässä

Tuukka Tieksola pujotteli Ilves-puolustuksen läpi ja ratkaisi Tomi Lämsän Lukolle kauden avausvoiton.

Tuukka Tieksola ratkoi torstai-illan koitoksen.

Lukko voitti Ilveksen torstai-illan ainoassa Liiga-koitoksessa lukemin 4–3. Viihdyttävä ottelu tarjosi seitsemän maalia, kuumia tunteita sekä draamaa loppuvaiheille asti. Raumalaisten kauden avausvoiton sinetöi näyttävällä jatkoaikamaalilla Ilves-puolustuksen välistä pujotellut Tuukka Tieksola

Ottelu alkoi vierailta räväkästi, kun Sebastian Repo pääsi maalinedustalle yksin pomppukiekon jälkeen, mutta veivasi itsensä sekaisin ja kiekon ohi maalista. Lukko siirtyikin vauhdikkaassa erässä 1–0-johtoon kapteeni Julius Mattilan maalilla. Ottelun tahti kiristyi toiseen erään huomattavasti, ja joukkueet juonivat jopa neljä maalia.

Matias Mäntykivi niittasi Ilveksen ylivoimalla johtoon Oula Palveen huikeasta poikittaissyötöstä. Palve kunnostautui pelinteossa myös hetkeä myöhemmin, hän tarjosi kun rangaistusaitiosta vapautunut Les Lancaster iski tupsukorvien johto-osuman. Palve on vakuuttanut kahdessa pelaamassaan ottelussa, ja saldo kahteen otteluun on jo neljä pistettä.

Lukon osumista toisessa erässä vastasivat Pathrik Westerholm ja Repo. Revon maali syntyi neljän minuutin ylivoimalla Jérémy Grégoiren lyötyä mailan Jami Krannilan kasvoihin. Tuomio tarkistettiin videolta.

Kolmas erä tarjosi kuumia tunteita, kovia kaksinkamppailuja sekä Ilveksen tasoituksen. Kotijoukkueen toi tasoihin Dominik Mašín, ja kolmesta Lukko-rangaistuksesta huolimatta Ilveksen ruuti ylivoimalla oli märkää, ja ratkaisua haettiin jatkoerästä.

Tieksola puski läpi Ilves-puolustuksesta, ja ampui terävän kudin ohi vakuuttavasti pelanneen Jonas Gunnarssonin. Lukko nappasi Nokia-areenalta kauden avauspisteet, ja Ilveksen oli tyytyminen yhteen pisteeseen eilisen voiton jälkeen.