Liiga-kierros: Ilves vei kärkikamppailun Jukureita vastaan, JYP suli täydellisesti kotihallissaan ja SaiPa kiusasi Ässiä

LIIGA / Uutinen
Jonas Gunnarsson torjui Ilvekselle kotivoiton päästämättä voittomaalikilpailussa maaliakaan. Arkistokuva.
Kolmen ottelun Liiga-kierroksella nähtiin kolme varsinaisen peliajan jälkeen tasalukemiin päättynyttä mittelöä. Näin kävi myös Jyväskylässä, vaikka JYP johti kolmannessa erässä jo maalein 5–2. Lopulta voittajiksi selviytyivät voittomaalikilpailujen jälkeen Ilves, Lukko ja SaiPa.

Tiistai-illan Liiga-kierros tarjosi kolme ottelua, joista jokainen päättyi tasan varsinaisen peliajan jälkeen. Jaossa oli jälleen pudotuspelikamppailun osalta tärkeitä pisteitä etenkin Ässien ja JYPin kannalta. Ässät kuitenkin taipui voittomaalikilpailussa SaiPalle ja saman joutui kokemaan myös JYP. Ilves oli kärkikamppailussa Jukureita maalin verran parempi.

Ilves–Jukurit 3–2 vl.

Kärkikamppailusta odotettiin tasaista, ja sellainen siitä myös saatiin. Laukaisutilastoissa, maalivahdin torjunnoissa ja aloitusvoitoissa oli kaikissa vain pieni erotus joukkueiden välillä ja jäähyminuutitkin menivät tasan. Lopulta voittaja selvisi vasta voittomaalikilpailussa, kun ensimmäinen laukoja Ville Meskanen oli ainoa onnistuja.

Kokenut hyökkääjä Pekka Jormakka palasi maajoukkuetauolta tehokkaasti iskien mikkeliläisten molemmat maalit. Kotileiristä Meskasen lisäksi varsinaisella peliajalla osui Jormakan tapaan EHT-turnauksessa pelannut Eemeli Suomi. Voitolla Ilves vakiinnutti johtoaan sarjakärjessä, kun sen ero Tapparaan kasvoi seitsemään pisteeseen. Paikallisvastustajalla on tosin peräti neljä peliä vähemmän pelattuna. Jukurit jatkaa kolmantena kolmen pisteen päässä Tapparasta.

MAALINTEKIJÄT
9.45 0–1 Pekka Jormakka (Kovařčík O.)
11.13 1–1 Ville Meskanen (Kodýtek)
24.08 2–1 Eemeli Suomi (Nyman, Palve)
16.48 2–2 Pekka Jormakka (Kovařčík M., Larsen)
65.00 3–2 Ville Meskanen vl

Maaliodottama: Ilves 1,86–2,01 Jukurit

JYP–Lukko 5–6 vl.

Jyväskylässä oli jaossa kummallekin joukkueille tärkeitä pisteitä. JYP oli ennen iltaa seitsemän pistettä perässä viimeistä pudotuspelipaikkaa, kun vastaavasti Lukko oli sijalla seitsemän, mutta taakse ei ollut paljoa eroa. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, kun ottelussa nähtiin kymmenen maalia varsinaisella peliajalla, Lukon maalivahdin vaihto, joka vedettiin kahden salamamaalin jälkeen takaisin sekä raumalaisten kultakypärää kantavan Sebastian Revon ulosajo.

Etenkin ottelun kolmas erä tarjosi tapahtumia kerrakseen. Repo sai ulosajon huidottuaan Juuso Puustista käsille tämän maalin jälkeen. JYP näytti ratkaisseen ottelun, kun se iski viiden minuutin ylivoiman aikana kaksi maalia, mutta mitä vielä. Lukko vaihtoi 5–2-maalin jälkeen Daniel Salosen maalille, mutta pian tämän jälkeen Lukko teki kaksi maalia 34 sekunnin sisään ja Daniel Lebedeff palasi maalille. Lopulta Lebedeff nousi sankariksi nollattuaan JYP-ylivoiman kolmannen erän loppupuolella, eikä yksikään jyväskyläläinen saanut maalia hänen taakseen voittomaalikilpailussa.

12.18 1–0 Tobias Winberg (Honka, Turkulainen) sr
14.02 2–0 Jerry Turkulainen (Puustinen, Vehviläinen)
16.46 2–1 Brayden Burke (Westerholm Po., Brook)
35.13 3–1 Aaro Vidgren (Petman, Peltola)
37.22 3–2 Ponthus Westerholm
39.48 4–2 Juuso Puustinen (Lassila, Smith) yv
44.28 5–2 Jerry Turkulainen (Puustinen, Lassila) yv
46.12 5–3 Ponthus Westerholm (Burke, Stenqvist)
46.46 5–4 Samuli Piipponen (Jandric, Järvinen)
51.48 5–5 Joonas Järvinen (Jandric, Ylitalo)
65.00 5–6 Antoine Morand vl

Maaliodottama: JYP 3,43–2,68 Lukko

Ässät–SaiPa 2–3 vl.

Ässät oli voittanut viisi edellistä SaiPa-kamppailuaan, mutta juuri pudotuspelikamppailun käydessä Ässien kannalta kiivaimmillaan, SaiPa kaatoi porilaiset voittomaalikilpailussa. Lappeenrantalaiset johtivat ensimmäisen erän jälkeen jo kahdella maalilla, mutta Ässät nousi kotiyleisönsä iloksi vielä tasoihin ajassa 58.53. Kerta ei ollut ensimmäinen, kun SaiPa menetti johtoasemansa viimeisillä minuuteilla, mutta Valtteri Ojantakasen suoritus voittomaalikilpailussa toi lisäpisteen.

Ässät oli ennen iltaa sijalla 11 vain pisteen päässä KooKoosta, joka majaili sijalla kymmenen. Nyt joukkueet ovat tasapisteissä, mutta Ässät on pelannut yhden ottelun vähemmän. Vaikka voittoa ei tullut, oli pistekin tärkeä etenkin kamppailusta, johon porilaisnippu joutui lähtemään ilman Davidssonin veljeksiä Jonathania ja Marcusta. Sivussa ovat myös edelleen muun muassa Jesse Joensuu ja Martin Lefebvre.

Ässät pelaa tällä viikolla vielä torstaina HPK:ta vastaan ja lauantaina vastaan asettuu paikallisvastustaja Lukko. Pudotuspelihaaveensa jo kauan aikaa sitten haudannut SaiPa matkaa huomenna keskiviikkona Tapparan vieraaksi.

3.04 0–1 Miska Siikonen (Ojantakanen, Lipiäinen) yv
8.00 0–2 Lee Lapid
34.54 1–2 Eemil Erholtz (Hämeenaho, Järvinen)
58.53 2–2 Roope Talaja (Erholtz, Hämeenaho) im
65.00 2–3 Valtteri Ojantakanen vl

Maaliodottama: Ässät 2,77–2,24 SaiPa