Kierrosraportti: Sport katkaisi HIFK:n pitkän kotipisteputken vaasalaisia vastaan, Jerry Turkulainen nousi sankariksi Porissa

LIIGA / Kierrosraportti
Kuva © Ville Tohka
Liiga palasi valokeilaan keskiviikkona kahden ottelun voimin. Helsingissä Sport nappasi kolme pistettä ensimmäistä kertaa sitten tammikuun 2017 ja Porissa JYP oli vahvempi jatkoajan jälkeen.

Sport voitti Helsingissä kolmen pisteen arvoisesti ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017

Kasper Kotkansalo palasi vuoden tauon jälkeen kaukaloon, mutta HIFK kärsi tiukan tappion. Sport nappasi kolme pistettä viimeksi Helsingissä tammikuussa 2017.

Helsingissä tunnusteltiin ja haettiin asemia kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä tunnetaso nousi ja ottelu heräsi henkiin. HIFK pääsi alivoimamaalilla otteluun mukaan, mutta Sportin 2–1-maali katkaisi momentumin, eikä kotijoukkue enää päässyt tasoihin.

lähtökohdat

Kotijoukkueen lähtö otteluun ei ollut helpoin mahdollinen, sillä sivussa oli useita vakiopelaajia. HIFK lainasi Kiekko-Vantaasta Santeri Hartikaisen ja U20-joukkueesta mukana oli Rasmus Toivainen. Puolustaja Otto Salin paikkasi hyökkääjäpulaa kolmosketjun oikealla laidalla ja Kasper Kotkansalo palasi kaukaloon yli vuoden tauon jälkeen. Aihetta juhlaan oli myös Kasper Lundellilla, joka teki debyyttinsä Nordiksella miesten peleissä. Flunssa-aallon vuoksi sivussa olivat muun muassa Joni Ikonen, Eetu Koivistoinen ja Iiro Pakarinen.

Joukkueet ovat kertaalleen kohdanneet tällä kaudella, kun HIFK oli Vaasassa vahvempi maalein 4–1. Sportin riveistä Helsingissä puuttui maajoukkueen mukana oleva Atro Leppänen. Hänen paikkansa ykköspakkiparissa otti Reece Scarlett, jolle ottelu oli ensimmäinen sitten syyskuun loukkaantumisen. Lisäksi Erik Riska teki paluun neloskentän laidalle.

Avaintapahtumat

Ottelussa edettiin pitkään Sportin vierasjohdossa, kun Simon Hjalmarsson löi kiekon väkisin Roope Taposen selän taakse jo ajassa 5.06. HIFK sai oman hetkensä, kun se kolmannessa erässä tappoi kahden miehen alivoiman ja teki vielä alivoimamaalin. Juha Jääskä pelasi itsensä vakuuttavasti läpi, harhautti vaasalaiset ja iski kiekon Miroslav Svobodan selän taakse.

Maalin jälkeen yleisö syttyi ja tunnetaso kaukalossa nousi, kun kaksi ensimmäistä erää vastaavasti olivat verkkaisia. Leevi Teissala ja Zack Hayes viihdyttivät yleisöä ja nyrkkeilivät itsensä pihalle ja heti tappelun jälkeisessä vaihdossa Sport iski jälleen itsensä edelle, kun Riska runnoi kiekon väkisin rysään. HIFK ei saanut enää samaa vaihdetta silmään maalin jälkeen ja Sebastian Stålberg iski vielä tyhjään nuottaan kaksi sekuntia ennen loppua.

JYP oli tyly vieras Ässille Porin keskiviikkoillassa

Vierasjoukkue JYP voitti jatkoajalla lukemin 2–1.

Tasaisen ottelun päätteeksi vierasjoukkueen sankariksi nousi jatkoajalla voittomaalin iskenyt Jerry Turkulainen.

lähtökohdat

Viimeisestä viidestä liigaottelustaan Ässät oli hävinnyt kaksi ja voittanut kolme. JYPillä oli allaan kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Avauserässä kotijoukkue Ässät siirtyi ottelun alkuminuuteilla johtoon Marcus Davidssonin osumalla. Toisessa erässä JYP-vahti Veini Vehviläinen koki kovia Ässien Jesse Joensuun törmättyä häneen. Vehviläinen ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

Toisen erän loppupuolella JYPin Mikko Petmanille tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus polvitaklauksesta. Petmanin ottelu oli sitä myöten taputeltu. Ottelun kolmas erä oli erittäin tasainen, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Lisäajalla JYPin sankariksi nousi jälleen Turkulainen.

3.19 1–0 Marcus Davidsson (Erholtz, Davidsson J.)
22.21 1–1 Braden Christoffer (Honka, Pulkkinen)
62.16 1–2 Jerry Turkulainen (Malinen, Honka)