Kierrosraportti: Sportin hurja kiri ei riittänyt voittoon, Markus Ruusu nollasi Palloseuran

LIIGA / Kierrosraportti
Keskiviikkona Liigassa pelattiin vain kaksi ottelua. Turussa TPS isännöi Jukureita ja Vaasassa Sportin vieraana käväisi KooKoo. Kummassakin ottelussa vierasjoukkue oli vahvempi.

Jukurit vakuutti TPS:n vieraana

Jukurit kaatoi TPS:n lukemin 4–0 ja vahvisti etumatkaansa muihin pudotuspelirajalla kamppaileviin joukkueisiin. Markus Ruusun nollapeli ja Konsta Heleniuksen tehoilta olivat kamppailun ratkaisevat tekijät samalla, kun TPS:n maalinteko-ongelmat tekivät paluun.

Jukurit puolusti tiiviisti ja piti TPS:n pääosin poissa hyviltä maalipaikoilta nollapelin pelanneen Markus Ruusun hoitaessa loput. Tehokkuus maalipaikoissa oli myös ratkaisevassa asemassa ottelussa, sillä TPS:lläkin oli omat paikkansa. Ruusun lisäksi ottelun hahmoksi nimettäneen kolme tehopistettä tehneen Heleniuksen.

Lähtökohdat

Turussa oli käsillä tärkeä ottelu, sillä kahden ottelun kierroksen kaikki neljä pelaavaa joukkuetta olivat kahden pisteen sisällä toisistaan. TPS lähti otteluun kymmenenneltä sijalta, pisteen etumatkalta toisaalla vastakkain kamppaileviin Sportiin ja KooKooseen. Jukurit puolestaan sijoittui ennen ottelua kahdeksanneksi yhden pisteen ja kahden vähemmän pelatun ottelun turvin.

Avaintapahtumat

Ottelu oli maalien suhteen niukka ja useista hyvistä paikoista huolimatta pelin avausmaali syntyi vasta sekunteja ennen toisen erän loppua. Maalista vastasi Jukurien kapteeni Pekka Jormakka. Kolmatta erää oli muutama minuutti takana, kun Jukurit meni 2–0-johtoon.

Konsta Helenius sai kiekon TPS-maalin takana ja kiertämisen sijaan tarjosikin jättösyötön Patrik Puistolalle maalin etutolpalle. Heleniuksen vipuun mennyt Anttila ei kyennyt muualle katsoessaan Puistolan maalintekoa estämään. Jukurit jatkoi kuskin paikalla, kun Linus Nässénin tekemää kolmatta maalia seurasi Konsta Heleniuksen osuma tyhjään maaliin.

Maalintekijät:
39.53 0–1 Pekka Jormakka (Salonen, Helenius) yv
44.12 0–2 Patrik Puistola (Helenius)
46.36 0–3 Linus Nässén (Hynninen, Salonen)
57.41 0–4 Konsta Helenius (Jormakka)

Maaliodottama:
TPS 1,62 – 3,32 Jukurit

KooKoo voitti Sportin voittomaalikilpailussa Vaasassa

Ottelun voitti KooKoo maalein 5–4. KooKoon johto ehti kuihtua kolmannessa erässä Sportin päästyä tasoihin kolmen maalin takamatkalta, mutta Ben Tardif ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.

Ottelu oli runsasmaalinen. Varsinkin kolmannessa erässä maaleja mätettiin peräti viisi kappaletta. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta voittomaalikilpailussa, kun KooKoon Ben Tardif sujautti kiekon Sport-maaliin.

Lähtökohdat

Ennen illan ottelua kotijoukkue Sport oli sarjataulukossa sijalla 11 ja vierasjoukkue KooKoo heti perässä 12. sijalla. Viimeisestä neljästä ottelustaan Sport oli onnistunut voittamaan ainoastaan yhden. KooKoo puolestaan oli voittanut kaksi ja hävinnyt kolme ottelua.

Maalihanat avasi avauserässä KooKoon Linus Andersson. Sportin toisessa erässä syntynyttä tasoitusmaalia tarkasteltiin videotallenteelta. Maali hyväksyttiin. KooKoon maalivahti Oskari Setänen oli kolmannessa erässä paljon vartijana esittäen muutaman näyttävän torjunnan.

KooKoo hallitsi pelitapahtumia karattuaan kolmannessa erässä jo 1–4-johtoon, mutta Sport kiri kolmen maalin takamatkalta tasoihin kolmannen erän aikana. Voittoon saakka kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt.

4.09 0–1 Linus Andersson (Ottosson, Molin)
27.06 1–1 Johan Sundström (Lööke, Lerby) vt
30.57 1–2 Joonas Lehtivuori (Engberg, Väisänen)
41.05 1–3 Eero Teräväinen (Andersson)
45.54 1–4 Juho Rautanen (Ilomäki) av