Tuplakasi taas jatkoajan ratkaisija HPK:lle − painoi päästä päähän ja ujutti kiekon sisään

Joly kiritti taas ratkaisuun.
Kuva © Marko Jansson
Michael Joly ratkaisi pelin jatkoajalla HPK:n voitoksi toisessa ottelussa peräkkäin.

HPK otti toisen peräkkäisen jatkoaikavoittonsa kukistamalla Ässät kotonaan lukemin 2−1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0). Voittomaalin teki niin ikään toisessa peräkkäisessä ottelussa Michael Joly. Ratkaisu syntyi ajassa 61.12.

Ratkaisu oli näyttävä. Kolmella kolmea vastaan pelannut kotijoukkue sai kiekon omassa päässään, mistä Joly spurttasi ylös oikeaa laitaa. Joly painoi koko kentän pituuden verran kuin lentämällä, ja ujutti kiekon ohi hyvän ottelun vieraiden maalilla pelanneen Victor Söderströmin (19 torjuntaa).

Ottelu oli tiukkaa kamppailukiekkoa alusta loppuun saakka. Sen ensimmäisten kymmenen minuutin aikana HPK sai pelattua runsaasti viivelähtöjä ja rytmitettyä peliä. Erän hallinta kääntyi kuitenkin kokonaisuutena Ässille, ja Ässät oli lievästi niskan päällä toisessakin erässä. Joukkueet avasivat jatkuvasti peliä nopeasti, minkä lisäksi tilanteita syntyi niistä seuranneista riistoista myös toiseen päähän.

Draamaa kolmannessa erässä

Ottelu eteni kolmanteen erään maalittomana. Dramaattinen käänne seurasi Philippe Cornetin taklatessa päin Derek Barachia. Barach joutui tilanteessa poistumaan pukukoppiin pää verisenä. Jäähyä ei kuitenkaan seurannut, kunnes tunteet kuumenivat katkon jälkeen molemmissa joukkueissa. HPK pääsi nujakkatilanteesta ylivoimalle, mutta onnistui avausmaalissaan vasta jäähyjen päätyttyä, kun Markus Nenonen päätti komean rintamahyökkäyksen mallikkaasti.

Tasoitus seurasi kaksi minuuttia myöhemmin, kun Teemu Lepaus ja Eemil Erholtz karkasivat 2−1-vastahyökkäykseen.

Mentiin jatkoajalle, jonka ratkaisi Joly. HPK:lle voitto oli toinen kolmessa ottelussa, molemmat jatkoajalla. Daniel Lebedeff kotijoukkueen maalilla torjui 23 kertaa.

Molempien pelit jatkuvat heti lauantaina: Ässillä kotona Kärppiä vastaan ja HPK:lla SaiPan vieraana Lappeenrannassa.