U20 MM-kisat: Ruotsi voitti Tšekin jatkoajalla – Yhdysvallat järjesti löylytyksen, Kanada murskajaiset

MAAJOUKKUE / Kierrosraportti
U20-kisojen neljäntenä päivänä Ruotsi punnersi voiton Tšekistä jatkoajalla 3–2. Yhdysvallat onnistui nousemaan B-lohkon toiselle sijalle voitettuaan Sveitsin lukemin 5–1. Kanada puolestaan murjoi Itävallan tylyin 0–11-lukemin.

Suomi voitti sitkeän Latvian

Nuoret Leijonat onnistui voittamaan hyvin taistelleen Latvian lukemin 0–3.

Ruotsi väänsi voiton Tšekistä jatkoajalla

Ruotsin ja Tšekin välillä nähtiin tasainen kamppailu, joka kääntyi lopulta Ruotsille jatkoajalla lukemin 3–2.

Ensimmäinen erä oli vielä maaliton, mutta toisessa erässä kiekko alkoi löytää tiensä verkkoon. Erän alussa kiekko oli ensimmäistä kertaa turnauksessa Ruotsin verkossa, kun Tšekin David Jiříček iski lukemiksi 0–1.

Ruotsi kuitenkin tasoitti ja meni ohi muutamia minuutteja myöhemmin Fabian Wagnerin ja Ludvig Janssonin osumilla. Kolmannessa erässä Tšekki onnistui tasoittamaan ottelun Jiří Ticháčekin maalilla. Lopulta ottelussa mentiin jatkoajalle.

Tšekillä oli pari paikkaa iskeä kiekko verkkoon jatkoajan alussa, mutta joukkue ei siinä onnistunut. Lopulta Ruotsi nappasi lisäpisteen Janssonin ottelun toisella osumalla ja voitti ottelun lukemin 3–2.

Yhdysvallat karkasi Sveitsiltä toisen erän maaleilla

Edellisessä ottelussa yllätystappion Slovakiaa vastaan kärsinyt Yhdysvallat palasi voittokantaan Sveitsin kustannuksella.

Ensimmäistä erää pelattiin pitkään maalittomassa tasatilanteessa, kunnes erän lopulla Yhdysvallat onnistui maalinteossa. Jimmy Snuggerud pääsi iskemään Logan Cooleyn esityöstä tilanteeksi 1–0.

Yhdysvallat hallitsi toista erää ja karkasi 4–0-johtoon. Sveitsi kuitenkin kavensi aivan erän lopussa lukemiksi 4–1, maalintekijänä Attilio Biasca.

Myös kolmannessa erässä Yhdysvallat pysyi vahvasti kiekossa ja kaunisteli loppulukemiksi 5–1. Näin Yhdysvallat voitti ottelun ja aiheutti Sveitsille MM-turnauksen avaustappion.

Itävalta jäi täysin Kanadan jalkoihin

Connor Bedard oli jälleen Kanadan johtohahmona joukkueen murskatessa Itävallan lukemin 0–11.

Kanada aloitti ottelun hieman verkkaisesti, kun Dylan Guentherin tekemää avausmaalia saatiin odottaa noin 14 peliminuuttia. Tämän jälkeen Kanada onnistui tasaisella tahdilla maalinteossa ja meni ensimmäisessä erässä 0–3-johtoon.

Kanada jatkoi Itävallan murjomista toisessa erässä iskemällä kiekon neljästi maaliin. Erän alkupuolella Kanada karkasi 0–6-johtoon. Logan Stankoven lisäsi erän loppupuolella vielä johdon seitsemään maaliin. Maalin lisäksi Stankoven keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä.

Myös kolmannessa erässä Kanada onnistui maalinteossa neljästi. Näin Kanada voitti lopulta Itävallan murskalukemin 0–11. Edellisen ottelun tapaan Kanadan parhaana pistemiehenä hääräsi Connor Bedard tehoin 2+4. Itävallan tuskaa kuvaa se, että kolmessa ottelussaan se on päästänyt peräti 31 maalia eikä ole onnistunut itse maalinteossa kertaakaan.