Leijonat raivasi Sveitsin tieltään varmoin ottein ja eteni olympialaisten välieriin

MAAJOUKKUE / Raportti
Markus Granlund taisteli maalinedustalla Suomen toisessa osumassa.

Suomi lähti puolivälierään Sveitsiä vastaan isona suosikkina ja Leijonat onnistuikin pelaamaan tiiviin ja varmaotteisen 60-minuuttisen. Harri Säteri oli maalillaan rauhallinen ja takasi otteillaan sen, että alppimaa ei yllättänyt. Lisäksi Suomen oma tehokkuus hyökkäyspäässä toi tarvittavat maalit.

Suomi eteni olympiaturnauksen välieriin vakuuttavalla 5−1-voitolla.

Onnikin suosi rohkeaa

Suomi onnistui hivuttamaan itsensä kuskin paikalle avauserän kuluessa. Ensimmäinen maali oli osoitus siitä, että sinivalkoiset värit olivat saaneet myös kenttätapahtumat hallintaansa. Joonas Nättinen löysi hienosti Miro Aaltosen, joka ohitti sveitsiläisten maalilla pelanneen Reto Berran. Hyvästä pelaamisesta seurasi myös Leijonien toinen maali. Mikko Lehtonen kiskaisi kiekon maalille, jossa Markus Granlund taisteli Santeri Alataloa vastaan. Berra ei pystynyt koppaamaan kimmokkeen ottanutta pelivälinettä.

Suomen vahva kiekkokontrolli puri alppimaahan myös myöhemmin ottelussa, eivätkä sinivalkoiset värit poistuneet vallan kahvasta missään vaiheessa. Marko Anttila pääsi namuttelemaan Hannes Björnisen tarjoilusta Leijonien kolmannen osuman. Tämä riitti myös Berralle ja Leonardo Genoni luisteli Sveitsin maalille. Siinä missä Sveitsin veskareille päivä oli vaikea, oli Säteri huippuvedossa omalla työpisteellään.

Kaasu pohjaan ja välieriin

Selväksi takaa-ajajaksi jouduttuaan Sveitsi pyrki myös saamaan pidempiä kiekollisia jaksoja itselleen. Näissä hetkissä Suomi kuitenkin malttoi puolustaa keskialueen tiiviisti ja karvata viisaasti, tehden vastustajan olosta vaikeamman. Vielä kuitenkin Sveitsin avausmaalin myötä päätöserään jäi pientä jännitystä. Suomalaissydämet tykyttivät hetken astetta tiuhemmin, kun Denis Malgin kiskaisi kiekon tolppaan Säterin takana päätöserän alkajaisiksi.

Suomi onnistui kuitenkin kestämään alppimaan rynnistyksen. Andres Ambühl värkkäsi Sveitsin kavennuksen toisen erän lopussa, mutta päätöserässä Leijonat palasi päiväjärjestyksen. Tiivis puolustuspeli sekä Iiro Pakarisen ja Teemu Hartikaisen osumat tyhjään verkkoon sinetöivät Suomen välieräpaikan. Vastaan torstaina asettuu Slovakia.

» Lähetä palautetta toimitukselle