Liika passivoituminen JYPin vaarana - Saako Sport tappioputkensa poikki?

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet kiihkeitä vääntöjä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-iltana JYP saa vieraita Vaasasta, kun Sport tulee testaamaan jyväskyläläisjoukkueen vireen. JYP taistelee tällä hetkellä sarjassa jopa kakkospaikasta. Pudotuspelijuna menee tällä hetkellä liian lujaa Sportin kannalta.

JYP tulee illan otteluun voitto taskussaan, kun hurrikaanipaidat kaatoivat Kalpan edellisessä ottelussa luvuin 5-3. JYP on ottanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä voittoa, joista kaksi on tullut jatkoajan tai voittomaalikilpailun jälkeen.

Sport kärsi edellisessä ottelussa 0-3-tappion HPK:n vieraana. Näin ollen vaasalaisten tappioputki venyi jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Pudotuspelipaikka näyttää jo kaukaiselta haaveelta vaasalaisryhmälle.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa Sport on kuitenkin edellä. Vaasalaiset ovat voittaneet kolmesta aiemmasta kohtaamisesta kaksi. JYPin puolelta tehokkaimmat pelaajat keskinäisissä kohtaamisissa ovat olleet Antti Suomela, Juha-Pekka Hytönen ja Janne Tavi kolmella pisteellä. Sportin puolelta Joel Kiviranta on myös tehnyt kolme pistettä.

Ratkaisukohdat

JYP on tällä hetkellä kuntopuntarin kuumin joukkue. Hurrikaanipaitojen helmikuu oli hyvä, kun joukkue voitti kymmenestä ottelustaan kahdeksan. JYP on noussut taistelemaan sarjan toisesta sijasta, sillä ero toisena olevaan TPS:sään on enää kolme pistettä.

Jyväskyläläiset saivat edelliseen otteluun takaisin kaukaloon Michel Miklikin. Slovakkihyökkääjä tekikin heti maalin, mikä lupaa hyvää kevättä ajatellen. Näin ollen JYP sai myös uuden lisäaseen ylivoimaansa, ja mikäli Sport haluaa voiton napata, pitää heidän pystyä pysäyttämään kotijoukkueen ylivoima.

JYPille on tullut edellisissä otteluissa pieneksi ongelmaksi liika passivoituminen. Tämä tapahtui sekä Kärppien vieraana että edellisessä ottelussa KalPaa vastaan. Mikäli passivoituminen tapahtuu jälleen, on tässä Sportille iskunpaikka.

Sportin ongelmat ovat olleet hyökkäyspäässä. Tappioputkensa aikana vaasalaiset ovat tehneet vain kuusi maalia seitsemään otteluun. Edellisissä kolmessa ottelussa Sport on jäänyt joka kerta nollille. Myös puolustuspelaaminen on ollut hapuilevaa, sillä Sport on päästänyt seitsemän ottelun tappioputkensa aikana 22 maalia.

Mitä kauemmin JYP pystyy pitämään Sportin nollilla, sitä hankalammaksi Sportin iltapuhde käy. Sportin pelaajista on näkynyt tuskastumisen merkkejä. Mikäli Sport voiton mielivät ottaa, pitää turhautumisen pysyä poissa.

Erikoista

Edellisessä kolmessa keskinäisessä kohtaamisessa Jyväskylässä Sportin pelaajat ovat kahdesti haastaneet Nolan Yonkmanin tappeluun. Saa nähdä, toteutuuko tämä kolmannenkin kerran.

Mikäli Veini Vehviläinen pelaa maalissa, on illan ottelu JYPiä vastaan miehen ensimmäinen kasvattajaseuraansa vastaan lainasiirron jälkeen. On mielenkiintoista nähdä, miten mies torjuu, sillä näyttöhaluja on varmasti.

Seuraa Heitä

Joonas Nättinen #9 | HV 71

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä tehtaili helmikuussa seitsemän pistettä ja on ollut läpi kauden tehokas tutkaparinsa Antti Suomelan kanssa. Tämän kaksikon kanssa Sportin pitää olla varuillaan.

Veini Vehviläinen #35 | JYP

Maalivahti

Nuori maalivahti palaa ensimmäistä kertaa Jyväskylään lainasiirtonsa jälkeen. Miehellä on varmasti näyttöhaluja, ja mikäli Vehviläinen pelaa, ovat katseet hänessä kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYPin voittokulku jatkuu
Kevätkauden kovimmassa vireessä oleva JYP kärsi tiistaina ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa yli kuukauteen Kärppiä vastaan. Kyseessä oli kuitenkin yksittäinen kompurointi, eikä viite hiipuvasta tuloskunnosta, sillä joukkue käänsi kurssinsa voitolliseksi heti seuraavassa ottelussa. Sportilla on vastaavasti ollut todella suuria vaikeuksia kiekollisen pelinsä kanssa. Viimeisen kuuden ottelun jaksolla joukkue on jäänyt maaleitta peräti viisi kertaa. Vaasalaiset ovat pelanneet lähes 200 minuuttia ilman maalia, eikä tehtävä ainakaan helpotu tiiviiseen puolustuspeliin pelinsä perustavan JYPin vieraana.
3 4
0 1