Tappelu, taklauksia ja hieno nousu vierasjoukkueelta- JYP suli jälleen kolmannessa erässä

Mika Järvinen piti torjunnoillaan välillä Sportia pystyssä.
Jyväskylässä pelattin keskiviikkoiltana värikäs ottelu. JYP tuli otteluun erittäin latautuneena ja se näkyikin pelaajien otteissa. Sporti oli kaksi erää purjeissa, mutta ryhdistäytyi kolmanteen erään ja tuli lopulta tasoihin. Sporti otti lopulta voiton jatkoajan päätteeksi luvuin 4-3.

JYP meni toisen erän alussa jo 3-0-johtoon, mutta Sport teki lopulta hienon nousun ja tuli tasoihin kolmannen erän viimeisillä minuuteilla. Paljon puhetta aiheuttanut tilanne nähtiin kuitenkin toisen erän alussa, kun Otto Karvinen ja Nolan Yonkman ottivat toisistaan mittaa nyrkkien kera. Molemmat saivat ulosajon rähinän seurauksena. JYPin päävalmentaja Marko Virtanen ei ollut tuomiosta mielissään.

− (Nolan) Yonkmanille täytyy antaa mahdollisuus puolustaa itseään ja ei se mene silloin oikein, että hän saa ulosajon puolustaessaan itseään, Virtanen jylisi ottelun jälkeen.

Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkueen hallintaa

JYP tuli ensimmäiseen erään todella vahvasti. Hurrikaaniryhmä oli selkeästi latautuneempi joukkue, ja se näkyi pelaajien otteista. JYP oli koko ajan iholla, sai aikaan riistoja hyökkäysaluella, taklasi ja käytännössä pyöritti peliä läpi erän Sportin puolustusalueella. Sport oli vaikeuksissa.

− Ottelutahti on kova ja se vaatii jokaiselta pelaajalta kovan valmistautumisen jokaiseen otteluun. Ennen kaikkea henkisesti, ja sitä kautta pääsee fyysisestikin valmiiksi, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kertoi.

- Tänään emme todellakaan olleet valmiita peliin, ja se oli sen näköistä.

Painostus palkittiin jo viiden minuutin jälkeen, kun vahvan pyörityksen jälkeen Janne Kolehmainen laukoi siniviivalta kiekon ohi Sport maalilla pelanneen Mika Järvisen. JYP jatkoi vahvaa painostusta maalinkin jälkeen aiheuttaen Sportille kaksi jäähyä. Antti Suomela vei kotijoukkueen 2-0-johtoon juurikin ylivoimalla.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin erä. JYP oli selkeästi hallitsevampi osapuoli ja loi tukuttain maalipaikkoja. Kotijoukkue pääsi vierasjoukkueen puolustusalueelle helpohkon näköisesti. Yonkmanin ja Karvisen tappelun myötä Sport joutui alivoimalle, kun Karviselle lätkäistiin kahden minuutin jäähy tappelun aloittamisesta. JYP ei ylivoimalla erehtynyt, kun Jani Tuppurainen katkaisi kymmenen ottelun maalittoman putkensa.

− Olimme kyllä kaksi erää sellaisessa rumputulessa, että ei olla vielä kertaakaan sellaiseen tänä vuonna jouduttu. Eikä jouduttu viimekään vuonna, Valtonen myönsi.

− Erittäin tyytyväinen olen tuohon joukkueen ilmeeseen ja tekemiseen kaksi ensimmäistä erää, Virtanen kehui joukkuettaan.

Synkkä kolmas erä

Kolmas erä alkoi hieman varovaisissa tunnelmissa. Sport alkoi saamaan juonen päästä kiinni ja sai luotua organisoituja hyökkäyksiä kohti JYPin puolustusaluetta. Valoa tunnelin päähän toi Markus Nenonen, joka kavensi ottelun ylivoimalla. Maalin jälkeen Sport sai kirivaiheen toden teolla päälle ja se tuottikin tulosta, kun Tuomas Vänttinen toi vaasalaiset jo maalin päähän erän puolivälissä. Tässä vaiheessa Virtanen otti aikalisän ja kokosi joukkojaan yhteen.

Aikalisän jälkeen JYP pyrki kontrolloimaan kiekkoa ja puolustamaan kiekon kanssa. Erän alussa hurrikaaniryhmä ei saanut oikein hyökkäyksiä aikaan, mutta aikalisän jälkeen maalipaikkojakin alkoi siunaantumaan. Lähimmäksi maalia pääsi Suomela, joka pääsi nokikkain Järvisen kanssa. Lopulta Ville Viitaluoma toi joukkueensa tasoihin erän viimeisillä minuuteilla.

− Harmillinen kolmas erä taas meiltä. Hirveän paljon vähempää emme pysty puolustamaan, mitä tuossa kolmannessa erässä puolustimme, Virtanen kertoi.

− Kolmannessa erässä saimme kiekkoja hyökkäysalueelle. Saimme laukauksia aikaan ja sitä kautta pääsimme peliin mukaan, Valtonen totesi.

Jatkoajalla Joel Kiviranta teki voittomaalin heppoisen näköisellä rystylaukauksella. Näin Sport teki hienon nousun kolmen maalin takaa tasoihin ja otti lopulta voiton. Valtonen oli mielissään ottelun jälkeen.

− Hatunnosto pojille, että usko ei loppunut missään vaiheessa, Valtonen kehui joukkuettaan.

Kaiken kaikkiaan JYP suli jälleen kerran kolmannessa erässä. Näin on tapahtunut kauden aikana todella monta kertaa, ja se näkyy jo pelaajien otteissa. JYP on pelannut kaksi erää hyvää jääkiekkoa. JYPin pukukopissa asiaa ollaan käsitelty.

− Kolmannen erän asiaa olemme käsitelleet joukkueen kanssa. Välillä tuntuu, että ei tässä ole enää tuurillakaan merkitystä, Virtanen päätti.