Ei uusia suomalaisia PWHL:n harjoitusleireille – aiemmin varattu Minttu Tuominen puuttuu listalta

Muut Sarjat / Uutinen
PWHL:ään varattua Minttu Tuomista ei harjoitusleirin pelaajalistalla ole.

Tammikuussa 2024 alkava PWHL julkaisi listan yhteensä 184 pelaajasta, jotka osallistuvat sarjan kuuden joukkueen 15. marraskuuta alkaville harjoitusleireille. Listan ainoa suomalaispelaaja on syyskuun varaustilaisuudessa Minnesotan joukkueeseen varattu hyökkääjä Susanna Tapani.

Niin ikään Minnesotan varaamaa puolustajaa Minttu Tuomista ei listalla näy. Yhteensä 90 varaustilaisuudessa valitusta pelaajasta 88 on mukana listalla. Vain Tuominen ja Bostonin varaama yhdysvaltalaishyökkääjä Tatum Skaggs puuttuvat.

Jokainen joukkue sai ennen varaustilaisuutta tehdä sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Kaikki nämä yhteensä 18 pelaajaa ovat mukana leireillä. Sopimuspelaajien ja varattujen lisäksi leireille osallistuu 78 muuta pelaajaa.

Uusien pelaajien joukossa ei siis ole suomalaisia, mutta esimerkiksi HIFK:n äskettäin Ruotsin liigan AIK:hon vaihtanut tšekkimaalivahti Blanka Škodová on Montrealin leirillä mukana.

Leirien jälkeen joukkueet karsivat kokoonpanojaan ja vuorossa on kaksi NHL-tyylistä siirtolistakierrosta (waivers). Lopulliset 23 sopimuspelaajan ja kahden varapelaajan listat pitää ilmoittaa 11. joulukuuta mennessä.

Minnesotan ja Bostonin lisäksi PWHL:ään osallistuu kolmas yhdysvaltalainen joukkue New Yorkista. Kanadan puolella Montreal saa seuraa Ottawasta ja Torontosta. Joukkueiden tarkemmat nimet selviävät myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle