Hirmuvireinen Canucks hankki Elias Lindholmin vaihtokaupassa – myös Joni Jurmon sekä Jussi Ahokkaan valmennettavan NHL-oikeudet kaupattiin

NHL / Uutinen
Elias Lindholm matkaa Vancouveriin.
Kuva © John Russell / NHLI via Getty Images
NHL:n kenties halutuin kaupan ollut pelaaja on vaihtanut osoitetta. Sarjan kärjessä porskuttava Vancouver Canucks hankki itselleen Elias Lindholmin vaihtokaupassa Calgary Flamesista.

NHL:ssä nähtiin odotettu vaihtokauppa, kun Calgary Flames lähetti ruotsalaisen tähtihyökkääjä Elias Lindholmin Vancouver Canucksiin. 

Canucks antoi kaupassa takaisin venäläishyökkääjä Andrei Kuzmenkon, puolustajalupaus Hunter Brzustewiczin, ensi kesän ensimmäisen ja neljännen kierroksen varausvuorot sekä KooKoossa pelaavan Joni Jurmon oikeudet. Neljännen kierroksen varausvuoro on ehdollinen.

29-vuotias Lindholm oli ollut pitkään siirtohuhujen kohteena, sillä hänen 4,8 miljoonan dollarin vuosipalkalla oleva kuusivuotinen sopimuksensa umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi. Lindholm on tällä kaudella merkkauttanut 43 otteluun 32 (9+23) tehopistettä.

Lindholmille ei tehty kaupan yhteydessä jatkosopimusta, joten hänestä tulee vapaa agentti kauden päätteeksi. Canucksin runkopelaajista myös supertähti Elias Petterssonin sopimus päättyy kauden jälkeen.

Calgaryyn matkaavan Kuzmenkon sopimuksessa oli siirronestopykälä, ja Flames oli venäläishyökkääjän siirtokieltolistalla. Kuzmenko kuitenkin suostui luopumaan pykälästä, jotta kauppa tapahtuisi.

Helmikuun alussa 28 vuotta täyttävä Kuzmenko säväytti Canucksin paidassa viime kaudella, kun hän iski tulokkaana täydellä 82 ottelun kaudella tehot 39+35. Canucks palkitsi Kuzmenkon huippukauden kaksivuotisella 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkan jatkosopimuksella.

Kuluvalla kaudella venäläinen on kuitenkin kärsinyt epätasaisuudesta ja Canucksin päävalmentaja Rick Tocchet on penkittänyt Kuzmenkon useaan otteeseen.

Myös Flamesiin liikkuva Brzustewicz on lyönyt itsensä läpi kuluvan kauden aikana OHL:n Kitchener Rangersissa. Suomalaisvalmentaja Jussi Ahokkaan alaisuudessa kukkaan puhjennut yhdysvaltalaispuolustaja on merkkauttanut 47 OHL-otteluun jopa 69 pistettä. Canucksin viime kesän kolmannen kierroksen varaus on koko OHL:n pistepörssin kolmannella sijalla.

Tammikuussa KooKoon riveihin siirtynyt Jurmo on niin ikään Canucksin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2020. 21-vuotias puolustaja on pelannut Liigassa kuluvalla kaudella 35 ottelua, joissa hän on merkkauttanut vain neljä (1+3) tehopistettä. Mikäli Flames ei solmi Jurmon kanssa sopimusta ennen kesäkuun 1. päivää, hänen NHL-oikeutensa raukeavat.

Canucksin lähettämä ehdollinen neljännen kierroksen varausvuoro muuttuu kolmannen kierroksen vuoroksi, mikäli joukkue yltää läntisen konferenssin loppuotteluun. Flamesin saama ensimmäisen kierroksen varausvuoro on Canucksin oma.

Flames on tällä hetkellä viiden pisteen päässä läntisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa hallitsevasta St. Louis Bluesista. Canucks puolestaan on koko NHL:n sarjataulukon kärkipaikalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle