KooKoon kokoonpanohuolet jatkuvat − otteluajankohdan siirtopyyntö hylättiin

LIIGA / Uutinen
Sekä Charle-Édoard D'Astous että Ben Tardif urakoivat JYPiä vastaa yli 28 minuuttia.
Kuva © Tiia Mahkonen
KooKoo taistelee valtavaa flunssa-aaltoa vastaan vajaalla kokoonpanolla. Seura pyysi illan kotiotteluaan SaiPaa vastaan siirrettäväksi, mutta pyyntö ei mennyt läpi.

KooKoo kohtasi edeltävässä ottelussaan JYPin lisäksi myös valtavan poissaoloaallon, kun useampi pelaaja joutui jäämään sivuun joukkueen kokoonpanosta sairastumisten tai muiden terveyshuolien vuoksi. Tiukkaa pudotuspelikamppailua käyvän KooKoon kokoonpano on jälleen tämän illan SaiPa-ottelussa hyvin kapea ja joukkue pyysi torstaina otteluajankohdan muuttamista.

SaiPa ei suostunut pyyntöön. KooKoon päävalmentaja Olli Salo vahvisti tiedon Jatkoajalle ottelupäivän aamuna.

− Peli pelataan normaalisti, SaiPa ei ollut halukas vaihtamaan ajankohtaa, kertoi Salo Jatkoajalle.

Syynä siirtopyyntöön oli KooKoon suuri poissaoloaalto.

− Meillä on ollut pelaajia kipeänä, ja vaikka tänään saammekin hieman kokoonpanoa kasaan ja muutama pelaaja tulee takaisin, tilanne ei ole optimaalinen, Salo jatkoi.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa ja SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen eivät suostuneet kommentoimaan tilannetta, mutta Jatkoaika tavoitti SaiPan toimitusjohtaja Jani Valkeapään. Valkeapään mukaan seurojen välillä oli yhteydenpitoa asiaan liittyen.

− KooKoo on ollut meihin yhteydessä ja olemme asiasta keskustelleet heidän ja Liigan kanssa. Etenemme otteluohjelman ja sääntöjen mukaisesti ja peli pelataan tänään. Ei sen ihmeempää, kommentoi Valkeapää.

KooKoon kokoonpano eroaa JYP-ottelusta siten, että Linus Andersson ja Toni Suuronen astuvat kehiin lainalla olleiden Ossi-Petteri Jaakolan ja Akseli Mäkisen palatessa Ketterän vahvuuteen sen kohdatessa Jokerit samana päivänä. Oskari Luoto siirtyy Tapparasta viikonlopun ottelut kattavalle lainalle KooKoon paitaan.

KooKoon kokoonpanosta puuttuvat hyökkääjät Leevi Aaltonen, Otto Paajanen, Arttu Ilomäki, Ville Leskinen, Olli Korhonen, Samuel Valkeejärvi ja pidempään sivussa olleet Emil Molin ja Jesse Nurmi. Joukkueen puolustuksesta puuttuvat Seth Barton ja Joni Jurmo ja maalivahtiosastolta pidempään sivussa ollut Oskari Setänen.

SaiPan kokoonpano kokee edelliseen otteluunsa nähden vain yhden muutoksen, kun Rasmus Ruusunen nousee joukkueen kolmanteen hyökkäysketjuun Joonas Lohisalon tilalle. SaiPalta loukkaantuneina ovat Karri Aho, Aleksi Anttalainen, Miska Siikonen ja Elmeri Laakso.

Juttua muokattu 26.1.2024 klo 14.20: Korjattu Rasmus Ruususen nousevan Joonas Lohisalon paikalle Miro Tauslahden sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle