Linus Omark siirtyy erikoisjärjestelyjä sisältävällä sopimuksella Luulajaan − "Hänestä on huhuttu jo tovin ajan siellä täällä"

SHL / Uutinen
Omark on tehnyt kovaa jälkeä myös KHL:ssä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Omark siirtyy SHL:ään Sveitsin pääsarjasta. Hyökkääjä palaa Geneve-Servetteen lähitulevaisuudessa.

Linus Omark, 34, pelaa ensi kaudella Ruotsin pääsarjassa Luulajan joukkueessa. Hänellä oli sopimus sveitsiläisen Geneve-Servetten kanssa, mutta sopimuskautta siirrettiin vuodella, jotta ruotsalainen pystyisi pelaamaan kotimaassaan, lähellä perhettään, tulevalla kaudella.

Omark allekirjoitti Luulajan kanssa 1+2-vuotisen sopimuksen, joka mahdollistaa hänen palaamisensa Sveitsin pääsarja NLA:han kaudeksi 2022−23, jonka jälkeen hän tulee takaisin SHL:ään kahdeksi kaudeksi.

− Päätimme perheenä muuttaa takaisin Ruotsiin, joten tuntuu hyvältä voida pelata Luulajassa. Odotan jo sitä, että pääsemme alle kuukauden päästä jälleen yhdessä jäälle, Omark sanoi tiedotteessa.

Viime kaudella NLA:ssa hurjat 61 pistettä 49 runkosarjaotteluun takonut Omark pelasi Luulajassa jo juniorivuosinaan ja teki seurassa pääsarjadebyyttinsä kaudella 2005−06.

Kaudella 2009−10 Omark suuntasi ulkomaille ja reissu venähti lopulta muutaman ottelun välipysähdystä lukuun ottamatta vuosikymmenen mittaiseksi.

− Hänestä on huhuttu jo tovin ajan siellä täällä, joten on hauskaa, että oh on nyt joukkueessamme. Kaikki tietävät, mitä hän on uransa aikana saavuttanut, Luulajan GM Stefan Nilsson totesi.

Hyökkääjä ehti edustaa KHL:ssä niin Jokereita kuin Salavat Julajev Ufaakin sekä Pohjois-Amerikassa kahdella kaudella Edmonton Oilersia sekä joukkueen farmiseuraa Oklahoma City Baronsia. Geneve-Servetten lisäksi Omark on pelannut Sveitsissä yhden kauden Zugissa.

Omark on paitsi takonut hurjia pistemääriä seurajoukkueissa, hän on myös voittanut maailmanmestaruuden Ruotsin väreissä keväällä 2017. Lisäksi hän on ollut mukana voittamassa kahta MM-pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle