Mestiksessä on ensi kaudella 11 joukkuetta

MESTIS / Uutinen
Jokerit ja Hermes pelaavat ensi kaudella runkosarjassa 50 ottelua.
Kuva © Tiia Mahkonen
Seuraavan Mestis-kauden pelaamistapa on päätetty. Joukkueita on 11 ja otteluita pelataan 50.

Tällä kaudella Mestiksessä on ollut 13 joukkuetta. Näistä Kiekko-Espoo on saanut Liigaan lisenssin ja pelaa siten ensi kaudella sarjaporrasta ylempänä. Kuluvan kauden kaksi heikointa joukkuetta eli Hokki ja FPS aloittavat perjantaina paras seitsemästä -ottelusarjan, jonka häviäjä putoaa Suomi-sarjaan. Ottelusarjan voittaja pelaa vielä yhdestä paikasta Suomi-sarjan ykköstä vastaan niin ikään paras seitsemästä -ottelusarjassa.

Ensi kauden 11 joukkuetta pelaavat viisinkertaisen sarjan, joten otteluita kertyy 50. Pudotuspeleihin pääsee kahdeksan joukkuetta, ja niissä puolivälierät pelataan kolmesta voitosta, välierät ja loppuottelut neljästä voitosta. Mestiksen mestari jatkaa karsintaan Liigan huonointa joukkuetta vastaan.

Myös ensi kauden jälkeen Mestiksen joukkuemäärä putoaa, sillä karsinta suoritetaan samalla tavalla kuin tälläkin kaudella runkosarjan kahden heikoimman joukkueen kesken. Suomi-sarjan voittajalla on mahdollisuus nousta kaatamalla neljästi Mestiksen kahden heikoimman joukkueen ottelusarjan voittaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle