Oilers selvitti tiensä konferenssifinaaleihin 16 vuoden odotuksen jälkeen

Oilers on Albertan kuningas tänä keväänä.
Oilers lunasti paikan Läntisen konferenssin finaaliin voittamalla Flames-sarjan viidennessä ottelussa. Värikäs ottelu ratkesi jatkoajalla Connor McDavidin täysosumaan. Idässä Hurricanes otti kolmannen voittonsa Rangersista Teuvo Teräväisen viimeisteltyä voittomaalin.

Edmonton Oilers raivasi tiensä Läntisen konferenssin finaaliin otteluvoitoin 4–1 Calgary Flamesista. Albertan taistelun viides ottelu päättyi lukemiin 5–4. Voittomaalin jatkoajalla ajassa 65.03 iski Connor McDavid.

Oilers on viimeksi edennyt näin pitkälle keväällä 2006, jolloin se ylsi Stanley Cup -finaaliin asti. Sen tuleva vastustaja on joko Colorado Avalanche tai St. Louis Blues. Avalanche johtaa sarjaa 3–2, ja joukkueet kohtaavat ensi yönä.

Ottelun varsinainen kohokohta ajoittui toisen erän jälkipuolelle, jolloin joukkueet latoivat neljä maalia reilun minuutin aikana. Ryppään viimeinen täysosuma oi Evan Bouchardin 4–4-tasoitus.

Jesse Puljujärvi onnistui pitkästä aikaa maalinteossa tuikkaamalla 2–2-maalin toisen erän puolivälissä. Yksilösuorituksista loistavin oli kuitenkin Leon Draisaitlin kasaamat neljä syöttöpinnaa.

Itäisen konferenssin toisessa semifinaaliparissa Carolina Hurricanes voitti New York Rangersin 3–1 ja on voiton päässä jatkopaikasta. Teuvo Teräväinen viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman toisen erän puolivälissä. Maali oli suomalaiselle pudotuspelien neljäs.

Sarja on katkolla Hurricanesille lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.