Penguins jäädyttää Jaromír Jágrin numeron

NHL / Uutinen
Jaromir Jagr pelasi pitkän uransa parhaat vuodet pingviinipaidassa.
Kuva © Getty Images
Jääkiekkolegenda Jaromír Jágrin pelinumero nostetaan PPG Paints Arenan kattoon ensi vuoden helmikuussa.

Pitkän uran pelaajana tehneen legendan Jaromír Jágrin pelinumero nostetaan Pittsburgh Penguinsin kotiareenan kattoon helmikuun 18. päivä Los Angeles Kingsiä vastaan pelattavan ottelun yhteydessä.

– Olin kaikkien aikojen ensimmäinen eurooppalainen pelaaja seurassa. He kohtelivat minua, kuin olisin heidän lapsensa. Jágr totesi Penguisin videolla, joka julkaistiin viestipalvelu X:ssä.

NHL-historian eniten pisteitä eurooppalaispelaajista tehnyt Jágr muodosti tehokaksikon Mario Lemieux'n kanssa uransa alkuvaiheessa ja voitti kaksi Stanley Cup-mestaruutta Pittsburghissä 1991 ja 1992. Jagrin uran tehokkain kausi oli 1995–96, jolloin hän pelasi täyden runkosarjan pistein 62+87.

Hänet valittiin seitsemän kertaa NHL:n tähdistökentälliseen ja Penguisin lisäksi tšekki kantoi Washington Capitalsin, New York Rangersin, Philadelphia Flyersin, Dallas Starsin Boston Bruinsin, New Jersey Devilsin, Florida Panthersin ja Calgary Flamesin paitaa.

KHL-jäillä Jágr pelasi Avangard Omskin riveissä ja hän pelasi vielä viime kaudella kasvattajaseuransa HC Kladnon riveissä, jonka omistajana hän toimii. Hän kuuluu myös kolmen kullan kerhoon eli Stanley Cupin lisäksi hän on voittanut Tšekin maajoukkueessa olympiakultaa 1998 sekä maailmanmestaruuden kahdesti.

Jágr pelasi numerolla 68, mikä viittasi vuoden 1968 tapahtuneeseen Prahan kevääseen, jolloin Neuvostoliitto tukahdutti väkivallan avulla Tšekkoslovakian poliittiset uudistukset.

» Lähetä palautetta toimitukselle