Riku Helenius jatkaa Jukurien maalivahtivalmentajana tulevatkin kaudet

LIIGA / Uutinen
Helenius valmentaa Jukurien maalivahteja myös tulevina kausina.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Marraskuussa Jukurien valmennusryhmään liittynyt Riku Helenius jatkaa mikkeliläisseurassa myös seuraavilla kausilla.

Riku Helenius tuli marraskuun lopulla korvaamaan toistaiseksi sivuun jäänyttä maalivahtivalmentaja Mika Tarvaista. Nyt Jukurit ja Tarvainen päätyivät purkamaan keskinäisen sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Heleniukselle sorvattiin puolestaan kevääseen 2026 saakka ulottuva jatkosopimus.

− Riku on eteenpäin pyrkivä maalivahtivalmentaja, joka tuntee oman pelaajauransa kautta maalivahtien omanlaisen sielunmaiseman. Sen kautta hän pystyy auttamaan nuoria veskoja kehittymään urallaan. Hän onkin jo vakuuttanut otteillaan ja näytöillään, joten sopimuksen teko myös tulevista kausista oli helppo päätös, kommentoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen jatkosopimusta.

Liigapelien lisäksi pelaajaurallaan kokemusta Pohjois-Amerikasta, KHL:stä sekä SHL:stä kokemusta kerännyt Helenius on toiminut aiemmin valmennustehtävissä Jokerien U20-joukkueessa.

− Se mitä täällä on pystytty valmennusjohdossa sekä pelaajien kesken luomaan, on loistava pohja jatkaa myös ensi kaudella, jolloin pääsen heti alusta asti tekemään hommia veskojen kanssa. Hoidetaan kuitenkin tämä kausi ensiksi. Meillä on kovat tavoitteet ja niiden eteen tehdään kovasti hommia, Helenius itse totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle