Tutut pelaajat ratkaisurooleissa − KalPa pokkasi Naisten Liigan pronssimitalit

Naisten Liiga / Uutinen
Elisa Holopainen ja kumppanit pistivät pronssipelissä hösseliksi.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
KalPa otti pelin haltuunsa alta aikayksikön, kun joukkueen tutut kärkinimet olivat pelipäällä. HPK ei pystynyt esittämään kunnollista haastetta, sillä se joutui jahtaamaan kiekkoa juuri niillä hetkillä, kun sen olisi pitänyt pystyä vastaamaan tulokseen.

Naisten Liigan pronssipelissä vastakkain iskivät runkosarjan kolmonen HPK ja neljänneksi sijoittunut KalPa. Hämeenlinnalaiset olivat pudotuspeleissä voittaneet Kuortaneen, mutta hävinneet HIFK:lle. Savon ylpeyden taipaleella Ilves sai nöyrtyä, mutta Kiekko-Espoo oli välierissä liian kova pala purtavaksi.

KalPan ykkösketju oli alusta lähtien ottelun näkyvin vitja, ja erityisesti tuulennopea Elisa Holopainen oli tehokas HPK:n kustannuksella. Lopulta kuopiolaiset nappasivat Naisten Liigan pronssimitalit itselleen numeroin 3−1.

Vieraat saivat otteluun vauhdikkaan alun, kun kapteeni Johanna Juutilainen yllätti HPK-vahti Kassidy Sauvén pienestä kulmasta ja vei KalPan johtoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan takaiskua, vaan painoi peliä kohti Tiina Ranteen vartioimaa KalPa-veräjää. Toisaalta pitkät kiekot ja muutoinkin rikkonainen peli sävyttivät kenttätapahtumia. Lisää lunta HPK-tupaan tuli, kun Holopainen lapioi Sanni Rantalan kudin irtokiekon sisään.

Heti toisen erän alkuun HPK:lle avautui hyvä tekopaikka, mutta maalivahti Ranne selvitti irtokiekon räpylänsä alle ennen kuin se päätyi vieraiden kannalta vaarallisille vesille. Tulos alkoi kallistua lopullisesti kuopiolaisten eduksi, kun huippuhyökkääjä Holopainen mätti toisen osumansa ja vei joukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Tukevaan johtoon päästyään vierasjoukkue ei antanut enää kiekollista valtaa HPK:lle. Huippuhyökkääjä Júlia Matejkován peräkkäiset jäähyt tekivät kirin virittämisen vaikeaksi toisen erän puitteissa.

HPK:n hyökkäyspelaaminen meni kolmannessa erässä monin paikoin yksittäisiksi puskemisiksi, eikä kotijoukkue saanut kiekkokontrollin kautta rakennettua viisikkopeliin perustuvia kuvioita. Oikeastaan viimeisen mahdollisuutensa nousuun HPK sai pelin ensimmäisellä ylivoimallaan, kun ottelua oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia. Tilaisuus kuivui kokoon, mutta hieman toivonkipinää emännille antoi Jutta Stoltenberg, joka neppasi muutama minuuttin ennen täyttä aikaa kavennuksen.

Enempään HPK:n kiri ei kuitenkaan pystynyt, vaan loppusummerin pärähdettyä KalPa pääsi viime kauden tapaan aloittamaan pronssijuhlansa hämeenlinnalaisten kustannuksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle