Valmennukselle tutut Lahtinen ja Salonen solmivat jatkosopimukset JYPin kanssa

LIIGA / Uutinen
Severi Lahtinen on pelannut urallaan 173 Liiga-ottelua.
Kuva © Valtteri Vainio WWW.VALTTERIVAINIO.COM
Severi Lahtinen ja Samuel Salonen jatkavat JYPissä myös ensi kaudella.

JYPin paidassa kuluneella kaudellakin kiekkoilleet Severi Lahtinen ja Samuel Salonen jatkavat Jyväskylässä. Lahtisen sopimus on 1+2 -vuotinen ja se sisältää seuran option. Salonen puolestaan jatkaa JYPissä kevääseen 2024 saakka.

Lahtiselle seuraava kausi on jo kolmas Jyväskylässä. Viime kaudella 23-vuotias hyökkääjä iski oman piste-ennätyksensä tekemällä 24 tehopistettä 52 otteluun. Lahtisen uraa ovat värittäneet loukkaantumiset, mutta nyt suunta on ylöspäin.

– Lahtisesta on edelleen kasvamassa aikamoinen taikuri, jolla on potentiaalia olla poikkeuksellinen pelaaja vähintään Liiga-tasolla, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

– Minulla oli halu jatkaa täällä, eikä taas aloittaa kaikkea alusta jossain muualla. Tämä oli ykkösvaihtoehtoni ja onneksi seurallakin oli kiinnostusta, Lahtinen sanoo.

Lahtinen jatkaa uraansa tutussa valmennuksessa. JYPin apuvalmentajana ensi kaudella nähdään Ville Nieminen, joka valmensi Pelicansia Lahtisen pelatessa joukkueessa vuosina 2018–19.

Saloselle pitkä jatkosopimus tuo pysyvyyttä

Viime kaudella JYPin riveissä lainapelaajana pelannut Salonen solmi joukkueen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Viime kaudella Salonen pelasi kolmessa eri seurassa yhteensä 43 Liiga-ottelua, joten sopimus tuo vakautta pelaajan arkeen.

– Olen todella innostunut, kun pelit jatkuvat JYPissä. Joukkueessa oli viime kaudella hyvä joukkuehenki ja minulle tuli hyvä kuva seurasta. Meille on tulossa hyvä joukkue ja valmennus on kovaa luokkaa, joten odotukset ovat korkealla, Salonen sanoo.

– Päällimmäisenä oli mielessä, että vaihtelu loppuisi ja saisi olla yhdessä paikassa pidempään. Hieno juttu, että mahdollisuus tuli JYPistä

» Lähetä palautetta toimitukselle