Jyrki Lumme Ilveksen johtoportaaseen

LIIGA / Uutinen
SM-liigaseura Ilveksen taustayhtiön Ilves Hockey Oy:n hallitus on kutsunut tänä keväänä peliuransa päättäneen Jyrki Lumpeen yhtiön urheiluasiantuntijaksi.

Peliuransa tänä keväänä päättänyt Lumme on yksi Ilveksen osaomistajista. Pääomistaja on yhdysvaltalainen Vincent Manngard.

- Kun Ilves-perheen lähellä on henkilö, joka sydämellään ja taidoillaan pystyy tuomaan Ilvekseen erilaisia näkemyksiä ja kokemusta huippuyksilöiden tarpeista kasvaakseen ammattilaisiksi, oli Sonjan pyytäminen mukaan luonteva asia, kertoo Ilves Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouni Jääskeläinen.

NHL-urallaan Lumme ehti pelata 985 runkosarjaottelua Montrealin, Vancouverin, Phoenixin, Dallasin ja Toronton riveissä. Ennen NHL:ään lähtöään Lumme ehti pelata kolme kautta Ilveksen riveissä SM-liigaa.

Kauden 1994-95 NHL-työsulun aikana Lumme kiekkoili Ilveksen paidassa ja palasi lopullisesti kasvattajaseuraansa kaudeksi 2005-2006. Lumme ripusti luistimet naulaan keväällä 2006, mutta palasi vielä kesken viime kauden Ilveksen takalinjoille.

- Ilveksellähän on paljon lupaavia junioreita. Haluan olla mukana auttamassa ja tukemassa heitä, että he menisivät urallaan eteenpäin. Toivottavasti saamme heistä kehitettyä huippupelaajia. Autan ilomielin Ilvestä kaikissa urheilupuoleen liittyvissä asioissa, Lumme sanoo.

Ilveksen urheilupäällikkönä jatkaa Juha Hautamaa.

Samalla Ilves tiedotti tehneensä 2+1-vuotisen sopimuksen hyökkääjä Jaakko Pellisen kanssa. Viime kaudella hän teki A-nuorten SM-liigassa 39 ottelussa tehot 14+21.

» Lähetä palautetta toimitukselle