Kiekko-Vantaa ja KJT:n juniorit yhteistyöhön

MESTIS / Uutinen
Kiekko-Vantaa ja Keski-Uudenmaan juniorikiekkoilun tuki ry (KJT) ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta. Yhteistyön taustalla on huoli KJT:n junioreiden kehitysputken katkeamisesta. Haukkojen luovuttua sarjasta suuri määrä junioreita on jäämässä ilman paikallisen kehityskaaren huippua.

Konkreettisesti yhteistyö tarkoittaa sitä, että KJT:n ja Kiekko-Vantaan yli-ikäisiksi tulevilla A-junioreilla on yhtäläiset näyttömahdollisuudet Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueeseen. Lisäksi viime kaudella Haukkojen Mestis–joukkueessa esiintyneiden pelaajien tilanne kartoitetaan
ensi kauden vantaalaisjoukkuetta muodostettaessa.

- Haukkojen luopuminen on ikävä asia koko lähialueen jääkiekkoilulle. Nyt julkaistun junioriyhteistyön avulla on tarkoitus kääntää ikävä tilanne mahdollisimman hedelmälliseksi sekä Kiekko-Vantaata että KJT:tä ajatellen. Jos vielä alueelle saadaan Suomi-sarjan joukkue, niin tilanne paranee entisestään, kertoo Kiekko-Vantaan Mestis–joukkueen toiminnanjohtaja Sami Simola.

Yhteistyön pääasiallinen muoto on valmentajien koulutus sekä tiedon ja taidon vaihto, jolla sekä Kiekko-Vantaan että KJT:n junioriseuroista pyritään saamaan entistä kilpailukykyisempiä valtakunnan suurseuroja vastaan. KJT:n puheenjohtajan Kari Setälän ja Kiekko-Vantaan junioreiden puheenjohtajan Pertti Hyvösen mukaan yhteistyöstä huolimatta seurat ja joukkueet jatkavat omina kilpailuorganisaatioinaan.

Yhteistyöneuvotteluiden avaamista on helpottanut seurojen valmennuspäälliköiden hyvät henkilökemiat.

- Meillä on ollut kahvikeskusteluja mahdollisesta yhteistyöstä jo aiemminkin, mutta Haukkojen luopuminen oli ikään kuin lähtölaukaus nyt käynnistyvälle yhteistyölle, toteaa KJT:n valmennuspäällikkö Kalle Kettukangas.

Kiekko-Vantaan junioreiden valmennuspäällikön tehtävät yhdessä Heikki Niemisen kanssa jakava Olli-Pekka Yrjänheikki kertoo linjan olevan maltillinen.

- Joukkueiden kilpailukyky tulee varmistaa omilla pelaajilla ilman pelaajaliikenteen ohjaamista. Toki mahdollinen A-nuorten SM-liigassa pelaaminen edellyttäisi niin merkittäviä taloudellisia ja urheilullisia resursseja, että siihen ei molemmilla erikseen ole edellytyksiä. Päästessämme tuohon tilanteeseen joutuisimme kenties ohjaamaan myös pelaajaliikennettä, ja siten varmistamaan SM-tasoiselle toiminnalle riittävät taloudelliset taustat, unohtamatta divisioonatasolle jäävän joukkueen taloudellisia ja kilpailullisia edellytyksiä, Yrjänheikki kertoo.

Valmennuspäälliköt aloittavat yhteiset koulutustapahtumat Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen tulevan päävalmentajan Niki Anderssonin johdolla. Koulutustilaisuuksia pyritään jatkossa laajentamaan niin, että mukaan tulevat myös kasvattajaseurojen (Haukat, Shakers, Tuju, Kurra, Tuuski, Kiekko-Vantaa itä ja EVU) valmentajat.

» Lähetä palautetta toimitukselle