NHL: Boston ei antanut Carolinan katkaista sarjaa

NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella ottelusarja oli ensimmäistä kertaa katkolla viime yönä, mutta Carolina ei onnistunut hyödyntämään ensimmäistä ottelupalloaan.

Bostonin voiton takuumies oli tuttuun tapaan maalivahti Tim Thomas, joka piti maalinsa koskemattomana. Lopusta huolehtivat maalintekijöinä kunnostautuneet Milan Lucic, Mark Recchi ja kahden maalin mies Phil Kessel.

– Thomas ansaitsi tällaisen illan. Häntä on suolattu runsailla laukauksilla aiemmissa peleissä. Ehkä hänen joukkuekaverinsa kokivat olevansa hänelle helpomman ottelun velkaa. Joukkue hänen edessään pelasi hienosti, kiitteli Bruins-valmentaja Claude Julien uutistoimisto AP:n mukaan.

Pohdinnan paikka ottelun jälkeen on ainakin Carolinan Eric Staalilla, joka oli jäällä kolmen Boston-osuman aikana. Carolinan suomalaiskolmikko Joni Pitkänen, Tuomo Ruutu, Jussi Jokinen nautti suurta vastuuta. Pitkäselle kirjattiin yksi miinus tehotilastoon ja yksi kahden minuutin rangaistus.

Sarja palaa seuraavaksi Carolinan kotihalliin, jossa pelataan kuudes ottelu. Carolinalla on edelleen etu puolellaan, sillä yksi voitto riittää sille jatkoon.

Detroit pääsee yrittämään katkaisua

Detroit otti kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan sarjassa Anaheimia vastaan. Red Wings karkasi kahden maalin johtoon toisen erän alkuminuuteilla, kun Johan Franzen ja Jiri Hudler osuivat 39 sekunnin välein.

Anaheim tuli Ryan Whitneyn ylivoimaosumalla maalin päähän vielä toisen erän aikana. Hetkeä myöhemmin Erik Christensenille avautui loistopaikka, mutta puolittain ulos pelattu Detroit-vahti Chris Osgood onnistui torjumaan hanskallaan Christensenin jäitä pitkin lähteneen vedon.

Päätöserässä Anaheim haki tasoitusta kovalla sykkeellä. Ottelun tuhlaajapoikana kunnostautui Christensen, joka pisti kiekon avopaikasta ohi, kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia. Hetkeä myöhemmin energisesti läpi sarjan pelannut Detroitin Darren Helm pääsi viimeistelemään Detroitin kolmannen maalin. Loppulukemat 4-1 viimeisteli Henrik Zetterberg tyhjään maaliin.

– Pelasimme kuin tämä olisi ollut runkosarjan 38:s ottelu, manaili Ducksin James Wisniewski uutistoimisto AP:n mukaan.

Tehoitta jääneet Anaheimin Petteri Nokelainen ja Teemu Selänne saivat reilusti vastuuta. Selänne pelasi 17.51 ja Nokelainen 11.53. Nokelainen pääsi ottelun lopussa pelaamaan Corey Perryn ja Bobby Ryanin kanssa samaan ketjuun. Detroitin Valtteri Filppula pelasi hieman yli 19 minuuttia ja osui avauserässä kertaalleen tolppaan. Filppulalle siunaantui myös ylivoima-aikaa.

Sarjan ensimmäinen katkaisumahdollisuus tulee tuloksen myötä Detroitille.

– Teemme kaikkemme, jotta saisimme sarjan poikki. Jos saamme sarjan poikki kuudessa pelissä, se on paljon parempi kuin seitsemän pelin pelaaminen. Teemme parhaamme ja toivottavasti voitamme, pohti Detroitin Johan Franzen nhl.comin mukaan.