NHL: Jevgeni Malkinin hirmuvire jatkuu

Pittsburgh Penguins kohensi asemiaan Atlantin divisioonan kärjessä voittamalla pahimpiin kilpakumppaneihinsa lukeutuvan Philadelphian 4-3. Pingviinien sankari oli jälleen kerran Jevgeni Malkin, joka on Sidney Crosbyn loukkaantumisen aikana kantanut johtajan vastuuta huimilla tehoilla.

Jevgeni Malkin oli Philadelphiaa vastaan mukana joukkueensa jokaisessa osumassa, kun hän teki yhden maalin ja syötti kolme. Niiden turvin Pittsburgh väänsi maalin erolla voiton kilpakumppanistaan.

Malkin on Sidney Crosbyn ollessa poissa saalistanut 10 ottelussa 21 pistettä. Viidessä viimeisessä ottelussa hän on tehnyt jokaisessa vähintään kaksi tehopistettä. Koko kaudella venäläishyökkääjä on kasannut 56 ottelussa 73 pistettä, minkä turvin hän on tällä hetkellä pistepörssin jaetulla kakkossijalla.

- Malkin on parantanut peliään melkoisesti, hän ansaitsee tunnustusta. Hän on osoittanut olevansa maailmanluokan pelaaja ja kyvykäs olemaan iso johtaja, päävalmentaja Michel Therrien suitsutti Malkinia uutistoimisto AP:lle.

Penguinsista myös suomalaishyökkääjä Jarkko Ruutu pääsi parrasvaloihin tappelemalla Steve Downien kanssa ensimmäisessä erässä. Flyersin Kimmo Timonen puolestaan kunnostautui hankkimalla yhden syöttöpisteen.

Pittsburgh on pärjännyt hyvin supertähti Crosbyn loukkaantumisesta huolimatta. Crosbyn loukkaantumisajan kymmenestä pelistä Penguins on voittanut kuusi varsinaisella peliajalla ja yhden rangaistuslaukauksilla. Suoria tappioita on tullut vain kaksi.

Zednik loukkaantui vaarallisesti

Floridan Olli Jokinen teki maalin Buffalon hävitessä Floridalle, mutta pelin jälkeen suomalaishyökkääjällä oli paljon vakavampaa mietittävää kuin ottelun lopputulos. Taklaustilanteessa lennähtäneen Jokisen luistin nousi korkealle ja viilsi seurakaveri Richard Zednikin kaulan auki. Zednik sai runsaan verenvuodon ja hänet kiidätettiin pikavauhdilla sairaalaan. Peli saatiin jatkumaan 15 minuutin tauon jälkeen.

- Ottelua ei olisi pitänyt jatkaa, en usko että kukaan joukkueestamme pystyi ajattelemaan jääkiekkoa sen jälkeen. Elämässä on suurempia asioita. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Se oli pelottavaa, Jokinen totesi TSN:n mukaan.

Hieman ennen tapaturmaa Buffalo oli tehnyt voittomaaliksi jääneen 4-3-osuman. Reilu minuutti ennen loppua Jaroslav Spacek kaunisteli lukemia ja varmisti joukkueelleen kahden maalin voiton hiljaisissa tunnelmissa. Kaksi tuntia ottelun päättymisen jälkeen Florida tiedotti, että Zednikin leikkaus oli onnistunut ja hän toipuu buffalolaisessa sairaalassa.

Detroitille kolmas perättäinen tappio

Läntistä konferenssia dominoiva Detroit on pienessä matalasuhdanteessa. Häviö Anaheimille tiesi Red Wingsin tappioputken venymistä jo kolmen ottelun mittaiseksi. Anaheim puolestaan on voittanut neljä viimeistä otteluaan.

Pavel Datsjuk vei Detroitin avauserässä johtoon, mutta Ryan Carter tasoitti pian, ja toisessa erässä Mathieu Schneider ja Kent Huskins johdattivat ankat kahden maalin johtoasemaan. Kolmannen erän alussa Johan Franzen kavensi 2-3:een. Detroit sai hyvän loppukirin ja viimeisellä minuutilla Nicklas Lidström toimitti kiekon maaliin asti, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirinnän takia. Kolmesta perättäisestä tappiosta huolimatta Detroit on 14 pistettä edellä toisena olevaa Dallasia.