NHL: Ottawan voittoputkelle ei näy loppua

Ottawa Senators venytti ennätyksellisen voittoputkensa jo 10 ottelun mittaiseksi, kun se voitti torstain kierroksella Buffalo Sabresin vieraissa 4-2. Senatorsin avainhahmoja olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Daniel Alfredsson ja Jason Spezza.

Buffalo Sabres ei vieläkään pysty voittamaan Ottawa Senatorsia. Ei siihen kyllä pysty mikään muukaan joukkue liigassa tällä hetkellä.

Sen lisäksi, että Ottawa otti torstaina kymmenennen peräkkäisen voittonsa, se otti myös kuudennen peräkkäisen vierasvoiton. Tämä on uusi seuraennätys, edellinen oli kaudelta 2002-03. Senators otti myös kahdeksannen peräkkäisen voittonsa Buffalosta, ja on kauden 2005-06 jälkeen voittanut Buffalon 24 kertaa ja hävinnyt vain kuudesti.

– Uskomatonta. En usko, että itsekään odotimme tällaista, Ottawa-kapteeni Daniel Alfredsson sanoi.

Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty, ja toista erää ehdittiin pelata reilut 13 minuuttia, kun Ottawa aloitti maalinteon. Ryan Shannon riisti omassa päässä Buffalolta kiekon ja lähetti Spezzan hyökkäykseen. Spezzan terävä rannelaukaus löysi tiensä ohi Ryan Millerin. Tämä jäi toisen erän ainoaksi maaliksi ja erätauolle mentiin Ottawan 0-1-johtolukemissa.

Kolmatta erää ehti kulua viisi minuuttia, kun kaksikko Shannon-Spezza iski jälleen. Shannon voitti kaksinkamppailutilanteen ja syötti Spezzalle, joka katsoi kaikessa rauhassa ja laittoi kiekon maaliin. Spezza on nyt onnistunut maalinteossa seitsemässä peräkkäisessä ottelussa.

Buffalo tuli pari minuuttia myöhemmin peliin mukaan, kun se iski 30 sekunnissa kaksi maalia. Ensin kiekko pelattiin aloituksesta Andrej Sekeralle, joka otti muutaman potkun eteenpäin ja veti sitten tulisen rannekudin ohi Brian Elliottin. Heti seuraavassa vaihdossa Buffalo käynnisti siniviivalla hyökkäyksen, kun Jason Pominville syötti Jochen Hechtille kiekon vauhtiin. Hecht antoi jättösyötön Tim Connollylle, joka hämäsi syöttävänsä ja veti sitten ranteella kiekon ohi Elliottin.

Kun ottelua oli minuutti jäljellä, astui Alfredsson esiin. Mike Fisher sai kiekon taklaustilanteen jälkeen ja syötti siniviivalle, josta Erik Karlsson teki ensin valelaukauksen ja sitten syötti Alfredssonille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjänä ammottavaan Buffalo-maaliin.

Tämän jälkeen Sabres otti maalivahdin pois ja haki vimmatusti tasoitusta. Spezza kuitenkin sai kiekon kesken painostuksen ja lähetti Alfredssonin hyökkäykseen. Tämä lopetti Buffalon pyristelyt laittamalla kiekon tyhjään maaliin. 2-4-vierasvoitolla pisteet matkasivat Ottawaan.

Sabres-valmentaja Lindy Ruff oli pettynyt siihen, ettei joukkue pystynyt kääntämään tasoitusmaalin jälkeen ottelua itselleen.

– Taistelimme kovaa kolmannessa erässä, että pääsimme mukaan peliin. Voisi kai sanoa, että löysimme tavan hävitä ottelu, Ruff totesi.

Henrik Tallinder penäsi omiltaan keskittymiskykyä jatkossa. Hänen mielestään Alfredssonin johtomaali annettiin liian helposti.

– Minuutti jäljellä ja annamme kaverin seistä maalin kulmalla ihan rauhassa. Se kirvelee, vihainen Tallinder sanoi.

Blues pilasi Blackhawksin kotiinpaluun

St. Louis Bluesin hyvä toinen erä auttoi joukkueen 3-2-vierasvoittoon Chicago Blackhawksista torstain kierroksella.

Bluesin sankareita ottelussa olivat kaksi maalia tehnyt David Backes ja 32 kertaa torjunut Chris Mason. Voitto oli samalla St. Louisin ensimmäinen joukkueiden kohtaamisista tällä kaudella.

Chicago meni ensimmäisessä erässä johtoon, kun Patrick Kane onnistui läpiajon päätteeksi kahden minuutin pelin jälkeen. Tämä oli erän ainoa maali, ja toiseen erään lähdettiin lukemista 1-0.

Toisessa erässä peliä ehti kulua 11 minuuttia, kun Backes tasoitti pelin. Sama mies oli asialla kaksi minuuttia ennen erätaukoa, kun hän viimeisteli ylivoimalla Bluesin 2-1-johtomaalin. Jay McClement onnistui vielä 20 sekuntia ennen erätaukoa viemään St. Louisin 3-1-johtoon.

Kolmannessa erässä Marian Hossa toi Blackhawksin maalin päähän neljän minuutin pelin jälkeen, kun hän onnistui ylivoimalla Jonathan Toewsin ja Duncan Keithin syötöistä. Tähän Chicagon kiri kuitenkin tyssäsi, ja Blues vei tärkeät vieraspisteet. Chicagon Antti Niemi oli luukkuvahdin roolissa.

Carolinan Jussi Jokinen sai syöttöpisteen joukkueensa ainokaiseen osumaan, kun Hurricanes hävisi Calgary Flamesille 4-1. Ottelun hahmo oli kolme maalia iskenyt Flamesin Curtis Glencross, jolle hattutemppu oli NHL-uran ensimmäinen. Calgaryn maalilla Miikka Kiprusoff torjui 27 kertaa. Flamesin tuore suomalaiskasvo Niklas Hagman jäi ottelussa pisteittä, ja Carolinan Joni Pitkänen merkkautti itselleen yhden jäähymerkinnän.