NHL: Selänne ja Kiprusoff rikkoivat rajapyykit

NHL / Uutinen
Viime aikoina haparoinut Calgary Flamesin Miikka Kiprusoff torjui tällä kertaa varmaotteisesti uransa 200. voiton kotiottelussa Dallas Starsia vastaan. Teemu Selänne puolestaan ohjasi Chris Prongerin syötön ohi Pekka Rinteen jatkoajalla ja rikkoi samalla kaksikin rajapyykkiä.

Selänteen osuman tuoma voitto oli elintärkeä Anaheim Ducksille, joka kamppailee kolme pistettä pudotuspeliviivan alapuolella. Tehopiste oli samalla suomalaisen uran 1200:s ja hän nousi myös NHL:n kaikkien aikojen maalintekijätilastossa sijalle 18 ohi Mike Bossyn.

Ylivoimalla syntynyt jatkoaikamaali syntyi Chris Prongerin mukaan suunnitellusta kuviosta, jossa Scott Niedermayer meni maalille vetäen puoleensa puolustajan, vapaan tilan hankkinut Pronger laukoi ja Selänne hoiti loput.

Ducks oli osunut jo kahdesti aiemmin pakkopelissään 3-3-päättyneellä varsinaisella peliajalla tulokkaiden Andrew Ebbetin ja Bobby Ryanin toimesta.

- Ylivoima ei ole ollut kovin hyvä viime aikoina. Tiedämme, että voimme voittaa pelejä hyvällä pakkopelillä, tämä ilta oli hyvä esimerkki siitä, Selänne totesi uutistoimisto AP:lle.

Ducks olisi voinut päästä helpommallakin, se johti varsinaisen peliajan lopussa 3-2 ennen Joel Wardin osumaa 2.45 ennen loppua.

- Tarvitsimme kaksi pistettä ja saimme ne. Siihen pitää olla tyytyväinen. Mutta en ole edelleenkään kovin tyytyväinen siihen, miten pelasimme.

- 3-2-johdossa ei pitäisi päästää vastustajaa enää tekemään maalia,. On pelattava varmasti ja virheettömästi, Selänne tunnusti AP:n mukaan.

Miikka Kiprusoff oli päästänyt peräti 19 maalia viimeisissä neljässä kamppailussaan ja Mike Keenan olikin lepuuttanut häntä kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Nyt Dallas Stars sai vain yhden kiekon suomalaisen selän taakse. Ansio kuuluu myös puolustukselle, sillä Kiprusoff pysäytti vain 18 kiekkoa.

Ottelun ratkaisun iski Eric Nyström, jolle osuma oli vasta kauden neljäs. Flames kuittasi tylysti Dallas-hyökkääjä Fabian Brunnströmin kiekonmenetyksen omalla alueella. Takaisku sattui erittäin hankalaan tilanteeseen kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta taistelevalla Starsille, joka majailee Läntisen konferenssin yhdeksäntenä. Flames sen sijaan vankisti divisioonajohtoaan ja asemaansa konferenssikolmosena.

Edellisyönä kaikkien aikojen voitokkaimmaksi NHL-vahdiksi ohi Patrick Royn noussut Martin Brodeur oli lepovuorossa Carolina Hurricanesia vastaan. Hän sai seurata, kuinka vastustajan Cam Ward oli pudotuspelipaikasta taistelevan Hurricanesin takuumies, kun hän pysäytti 41 laukausta.

4-2-päättyneen ottelun kuudesta maalista peräti viisi tehtiin ylivoimalla. Kahdesta niistä vastasi kentän parhaaksi valittu Hurricanes-puolustaja Anton Babtshuk. Suomalaiskolmikko pääsi myös syöttöpisteille, Tuomo Ruutu alusti kaksi carolinalaisten osumaa.

Yön NHL-tulokset ja suomalaistilastot

Columbus-Chicago 4-3 ja.



Carolina-New Jersey 4-2

Jussi Jokinen CAR: 0+1, +1, 0, 14.52

Joni Pitkänen CAR: 0+1, 0, 0, 22.22

Tuomo Ruutu CAR: 0+2, 0, 0, 17.13



Calgary-Dallas 2-1

Olli Jokinen CGY: 0+0, -1, 2 min, 24.12

Miikka Kiprusoff CGY: 18/19 torjuntaa

Jere Lehtinen DAL: 0+0, +1, 0, 21.18



Anaheim-Nashville 4-3 ja.

Teemu Selänne ANA: 1+0, 0, 0, 17.55

Petteri Nokelainen ANA: 0+0, 0, 0, 17.03

Antti Pihlström NSH: 0+0, 0, 0, 10.17

Pekka Rinne NSH: 27/31 torjuntaa

Ville Koistinen NSH: ei kokoonpanossa


» Lähetä palautetta toimitukselle