NHL: Vancouver selvitti tiensä jatkoon

Jussi Jokinen nousi Carolinan sankariksi 0,2 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Vancouver selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle. Canucks kaatoi St. Louisin neljännen kerran yhtä monessa ottelussa. Neljänteen voittoon Vancouver tarvitsi jatkoajan, jossa ratkaisijaksi nousi Alex Burrows. Burrows viimeisteli ottelun toisen maalinsa ajassa 79.41.

Avainasemassa Vancouverin voitossa oli erityisesti erinomainen alivoimapeli, sillä Canucks joutui pelaamaan alivoimalla 24 kertaa ja päästi vain yhden osuman. Viimeisen ottelun jatkoerässä Vancouver joutui selvittämään kuusi minuuttia alivoimaa.

Pittsburgh ja Detroit onnistuivat hankkimaan itselleen ottelupalloja sarjan ratkaisemiseen. Penguinsin suurin sankari 3-1-voitossa oli maalivahti Marc-Andre Fleury, joka venyi kiekon tielle 45 kertaa.

- Jos haluaa menestyä pudotuspeleissä, maalivahdilta tarvitaan tällaisia esityksiä. Tänään nähty esitys oli ikimuistoinen, sanoi Penguins-valmentaja Dan Bylsma uutistoimisto AP:n mukaan.

Fleuryn hyviä otteita tarvittiin ottelussa loppuun asti, sillä vapauttava osuma syntyi vasta tyhjään maaliin Penguinsin Max Talbotin lavasta. Penguinsilla on nyt koossa kolme voittoa Flyersin yhtä vastaan.

Detroitia vastaan taisteleva Columbus pelasi historiansa ensimmäisen kotipelin NHL:n pudotuspeleissä. Detroit oli tyly vieras ja vei pisteet lukemin 4-1. Columbus on yhä ilman voittoja.

- Olemme pelanneet kolme ottelua ja saaneet kolme hyvää alkua, mutta käsiimme ei ole jäänyt siitä mitään, tuskaili Columbuksen valmentaja Ken Hitchcock.

San Josen ja Anaheimin välisessä sarjassa San Jose pääsi kolmannessa ottelussa voiton makuun. 4-3-lukemiin päättyneen ottelun ratkaisi Patrick Marleau ylivoimalla kolmannessa erässä.

Jussi Jokinen onnistui viime hetkellä

Suomalaisista kierroksen ykkösnimi oli Carolinan Jussi Jokinen. Jokinen ohjasi Carolinan voittomaalin New Jerseytä vastaan kolmannessa erässä, kun pelikellossa oli aikaa 0,2 sekuntia. Myös Joni Pitkänen ja Tuomo Ruutu pääsivät ottelussa tehoille, Pitkänen syötti kaksi ja Ruutu yhden maalin.

Philadelphian Kimmo Timonen, Anaheimin Teemu Selänne ja Petteri Nokelainen, Detroitin Valtteri Filppula ja Vancouverin Ossi Väänänen jäivät ilman tehopisteitä. Vancouverin Sami Salo oli sivussa nivusvamman vuoksi.