Pelicansin tulos reilusti voitollinen

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicans Oy teki menneellä tilikaudella voittoa noin 122 000 euroa. Voiton keskeisenä perustana olivat odotettua paremmat ottelutuotot.

Kolme vuotta sitten konkurssin partaalla taistellut Pelicans teki nyt toisella kaudella perättäin voitollisen tuloksen. Loppusaldo oli yli 120 000 euroa plussan puolella, kun vuosi sitten voittoa oli 104 000 euroa. Liikevaihto kasvoi yli 20 prosenttia 3,6 miljoonaan euroon.

Velkaa yrityssaneerauksessa olevalla Pelicans Oy:llä on noin 550 000 euroa. Määrä hupeni vuoden aikana saneeraussuunnitelman mukaisesti reilulla sadalla tuhannella eurolla.

Toimitusjohtaja Ilkka Kaarna korostaa, että urheilullinen menestys on edelleen seuran ykköstavoite. Pelaajabudjetti kasvaa tulevalle kaudelle 10−20 prosenttia eli noin 1,3 miljoonaan.

- Olemme kehittäneet halliympäristöä ja oheistoimintoja, mutta ytimeen eli itse joukkueeseen pitää myös investoida, Kaarna linjaa.

- Pelaajabudjetti ei ole koskaan kiveen hakattu, vaan se voi aina vähän venyä tarpeen mukaan suuntaan tai toiseen. Nyt meillä on liikkumavaraa vielä yhden tai kahden pelaajan verran. Ja siis ihan kunnon pelaajan pystymme hankkimaan.

Suurin syy hyvään tulokseen oli ennakoitua suurempi yleisökeskiarvo, sillä sen myötä kasvoivat sekä lipputulot että hallimyynti. Voitot ovat antaneet pelivaraa investointeihin kuten seuran omistaman ravintolatoiminnan laajentamiseen.

Tulevalla kaudella Pelicans tavoittelee 5−10 prosentin kasvua liikevaihtoonsa. Yleisötavoite on 3700 per ottelu, vaikka edelliskauden toteutuma oli yli 4000.

- Yleisötulot ovat suhdanneherkkä tulonlähde, joten kannattaa olla realisti. Meillä oli viime vuonna koko ajan hallin kapasiteetti 80-prosenttisesti käytössä. Kasvu ei voi jatkua loputtomiin, Kaarna muistuttaa.

Yhtiökokouksensa juuri pitänyt Pelicans Oy:n hallitus jatkaa tutulla kokoonpanolla. Siihen kuuluvat puheenjohtaja Ilkka Viljanen sekä seuran osaomistajat Sami Kallinen, Petri Kumpulainen, Jarno Lindeman ja Pasi Nurminen.

- Urheilussa osakeyhtiö toimii suhdanneherkissä olosuhteissa. Joku vuosi Pelicans voisi päästä kurkkaamaan mitalipelejä, mutta turhaa kiirettä ei kannata pitää. Nämä kaksi vuotta, jotka olen ollut hallituksessa, seura on kulkenut erittäin rauhallista ja realistista polkua eteenpäin, Viljanen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle