Pitsiturnaus palaa paikalleen

LIIGA / Uutinen
Vaikka kesä alkaa olla aluillaan ja kiekkokauden päättävät MM-kisatkin alkavat lähestyä ratkaisupelejään, eivät kiekkopiirit elä hiljaisuudessa. SM-liigan ensi kauden otteluohjelmaa rakennetaan ja ennen kauden alkua pelattavia turnauksia sovitaan. Vuoden tauon jälkeen tähän turnauskalenteriin palaa Lukon järjestämä perinteinen Pitsiturnaus, heinäkuun viimeiselle perjantaille.

14. kerran järjestettävä pitsiturnaus oli vuoden tauolla, kun halliremontti viime vuonna ei antanut tilaa peleille. Nyt puitteet ovat kunnossa ja Lukon tarkoituksena onkin järjestää päivästä karnevaalimainen, kaiken tarjoava paketti kiekkoihmisille.

Perinteiseen tapaan on taas "arvonnoissa" osunut viharakkaussuhteessa olevat Ässät ja Lukko samaan lohkoon, ja myös kyseisen lohkon avauspeli pelataan näiden joukkueiden kesken. Muut osallistuvat joukkueet ovat KalPa, SaiPa, Sport ja Tappara. Viime kerralla (2005) voiton korjannutta TPS:ää ei turnauksessa nähdä.

- Länsirannikolla on korostettu tätä naapuri-yhteistyön merkitystä, jännitteiden ylläpitämistä. On harmi, ettei TPS tule mukaan. Turun suunnalta on tullut paljon kyselyjä, joten varmaan heidän faneillensa tämä on pettymys, totesi harmissaan Lukon toimitusjohtajan paikalta väistyvä Jyrki Santala.

Pitsiturnauksen ottelut ovat ns. pikapelejä, eli tehokasta otteluaikaa on 2x15 minuuttia, lukuun ottamatta finaalipeliä jossa pelataan 2x20 minuuttia. Jatkoaika arvioi turnausta myöhemmin, sen lähestyessä.

Lohkojako

A: Lukko, Sport, Ässät
B: KalPa, SaiPa, Tappara

Otteluohjelma

09.00 KalPa-SaiPa
10.15 Lukko-Ässät
11.30 SaiPa-Tappara
12:45 Ässät-Sport
14.00 Tappara-KalPa
15.15 Sport-Lukko

17.00 A1-B2
18.15 B1-A2

20.00 Finaali

» Lähetä palautetta toimitukselle