Teppo Nummisen uralle päätepiste

NHL, MAAJOUKKUE / Uutinen
Teppo Nummisen mittava pelaajaura on ohitse. 20 vuotta NHL:ssä pelannut puolustaja vahvisti Suomen Kuvalehdelle, että hän on päättänyt lopettaa jääkiekon pelaamisen.

– 82 ottelun mittaisen kauden pelaaminen alkoi tuntua aika raskaalta jo viime vuonna. En olisi varmaan enää pystynyt siihen ruljanssiin, Numminen perusteli lehdelle.

Viime kaudella Numminen kantoi Buffalo Sabresin värejä 57 ottelun verran, mutta talvella 2007-08 hän pystyi pukemaan vain yhteen peliin.

Lopettamisen taustalla ovat sydänvaivat, joiden vuoksi mies joutui suureen leikkaukseen syksyllä 2007.

– Lääkärit määräsivät minulle leikkauksen jälkeen erilaisia rajoitteita. En saanut esimerkiksi nostaa penkiltä 45 kiloa enempää painoja. Se muutti asioita aika lailla, Numminen selvitti Suomen Kuvalehdelle.

Eniten pelannut eurooppalainen NHL:ssä

41-vuotiaan Tappara-kasvatin ura NHL:ssä on huikea. Hän pelasi Winnipeg Jetsin, Phoenix Coyotesin, Dallas Starsin ja Buffalo Sabresin väreissä yhteensä 20 kaudella.

Kaikkiaan tamperelaisen tilille kirjattiin 1372 NHL-ottelua runkosarjassa ja 82 pudotuspeleissä. Lukema on korkein, mihin kukaan eurooppalaispelaaja on pystynyt. Asemansa Numminen tosin menettänee jo ensi kaudella, sillä Detroitin Niklas Lidström on esiintynyt jo 1330 kamppailussa.

Pohjois-Amerikkaan hän siirtyi kaudelle 1988-89 hallitsevana Suomen mestarina, sillä keväällä hän oli juhlinut kasvattajaseurassaan Tapparassa SM-kultaa.

Suomessa Numminen nähtiin pikaisesti kaudella 1994-95, jolloin hän kantoi NHL:n työsulun aikana TuTon paitaa.

Pisimpään hänen yllään oli kuitenkin Winnipegistä aikanaan Phoenixiin muuttaneen organisaation nuttu. Hän kantoi Jetsin ja Coyotesin paitaa 1098 perättäisessä runkosarjaottelussa ennen siirtoaan Dallasiin kesällä 2003.

Tapparassa Numminen voitti kolme Suomen mestaruutta, ja juniorivuosinaan hän sai nauttia palkinnoista myös maajoukkuetasolla. Hän oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta ja tuli valituksi alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi.

Aikuisten tasolla mies oli Leijonien mukana saavuttamassa olympiahopeaa 1988 ja 2006 sekä pronssia 1998, mutta voitot jäivät puuttumaan. Nummisella oli ennen lopettamistaan aktiivipelaajista eniten NHL-runkosarjaotteluja vyöllään ilman voitettua Stanley Cupia.

Kurri soitti ja pyysi hommiin

Jääkiekosta hän ei aio luopua, vaan ex-puolustaja siirtyy maajoukkueen pelaajatarkkailijan tehtäviin.

– Maajoukkueen manageri Jari Kurri soitti ja pyysi minua seuraamaan suomalaisia NHL-pelaajia Vancouverin olympialaisia 2010 silmälläpitäen. Siinä on ensimmäinen homma, Numminen paljasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle