Venäjä karkasi voittoon jo avauserässä - Baltisbergerin loukkaantuminen säikäytti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Aleksandr Šarov oli yksi Venäjän maalintekijöistä.
Sunnuntain ainoassa Torontossa pelatussa ottelussa kohtasivat ensimmäiset ottelunsa voittaneet Venäjä ja Sveitsi. Ensimmäisessä ottelussa takellellut Venäjä käytti maalitilanteensa tehokkkaasti ja vei voiton selvin lukemin 7-0. Venäjä iski laajalla rintamalla, sillä kaikki maalit merkittiin eri pelaajien nimiin.

Ottelun alkuvaiheissa Sveitsi pysyi hyvin mukana, mutta ei pystynyt käyttämään tilaisuuksiaan. Venäjä sen sijaan oli tehokas. Rušan Rafikovin siniviivalämäri ylivoimalla aloitti maalinteon, ja erän lopulla onnistuivat myös Aleksandr Dergatšjov sekä Pavel Butšnevitš,

Toisessa erässä Venäjän Anatoli Golyšev joutui suihkuun taklattuaan syöttöä odottanutta Phil Baltisbergeriä rajusti. Sveitsiläispuolustaja vietiin paareilla ja niska tuettuna kaukalosta, mutta mies ei loukkaantunut vakavammin.

Sveitsi ei onnistunut ylivoimallaan, vaikka sai pelata myös viidellä kolmea vastaan. Denis Malgin haki lähes tyhjän maalin edessä vielä syöttöä Kevin Fialalle, joka ei myöskään onnistunut Venäjän maalivahdin Igor Šestjorkinin pelatessa mainiosti. Pian Fiala turhautui ja otti 2+10-minuuttisen jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Jäähyjen päätyttyä Sergei Toltšinski lisäsi Nikolai Goldobinin syötöstä Venäjän johdon jo neljään maaliin. Erä päättyi lukemissa 5-0 Aleksandr Šarovin komealla rannelaukauksella tehdyn maalin jälkeen.  Muuten Venäjä ei ollut pelillisesti edellä, sillä toisen erän laukaukset kohti maalia menivät Sveitsille 14-4.

Kolmannessa erässä Venäjä kaunisteli vielä voittolukemiaan Vladislav Kamenevin ja Vjatšeslav Leštšenkon osumilla. Kun kaikki joukkueet ovat pelanneet kaksi ottelua Venäjä on lohkossa kakkosena viidellä pisteellä. Ruotsi johtaa kerättyään täydet kuusi pistettä. Sveitsillä pisteitä on kolme, Tanskalla yksi. Tšekki on vielä nollilla.